Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Vilka är vi?

11lingonveckorigront

Vanligtvis vid frågan “Vilka är vi?” skriker hela plutonen “3DJE PLUTON GU SKVADRON”. Men denna gång är inte frågan riktad till plutonen utan till er som hänger här på 11 lingonveckor i grönt. Jag är ju en 20 årig tjej som genomför GU på Livgardet och som skriver om sig själv. Men vilka är ni som är här med mig? Jag har enbart 300 följare på instagram så ni är uppenbarligen fler än mina vänner och bekanta. Eller så är det ni 300 som alla skapat fejk-konton för att stötta mig i mitt “fantastiska skrivande”. Hmm. Isåfall blir det här ett välbehövligt uppvaknande.

Oavsett vilket. Det skulle vara mycket roligt att veta mer om dig som skriver in “11li…” i fältet på safari. Vem är du? Hur hittade du hit?  Vad vill du att jag skriver om?

Har dålig koll på hur kommentarsfunktionen fungerar här men lovar att det är supersmidigt.

Allt gott!

 

Personlig blogg

Följ en icke-stereotyp genom GU:S backar, snår och fantastiska utbildning. Mitt mål med denna blogg är att vidga vyerna för vem som kan genomföra GU, så att ännu fler vill vara med och försvara vår rätt att leva som vi själva vill.

24 kommentarer

 • 11lingonveckorigront 23 december 2017 10:47

  Hej,
  Underbart vad kul!! Tack, och det ska jag absolut göra. Vi kanske ses i firman senare! :D //11lingonveckorigrönt

 • Emmy 18 december 2017 13:34

  Hej! Har sträckläst hela din blogg idag och längtar tills de ska öppna ansökningarna till mönstringen igen. Är 18 men blev inte kallad till mönstring pga en gammal knäskada som fortfarande var lite till besvär förra året när man gjorde sin ansökan. Den här bloggen har gjort mig mer säker än någonsin att värnplikten är något jag vill utföra, fortsätt att kämpa och inspirera!

 • Johan Eklöv 20 november 2017 16:15

  46-årigt Hemvärnsbefäl. Gjorde GU i Flottan för 27 år sedan och två utlandsmissioner i Kosovo.
  Bra skrivet och bra jobbat under utbildningen.

 • 11lingonveckorigront 18 november 2017 15:12

  Hej,
  Vad kul att de rekommenderade bloggen, hoppas att du kan ha glädje av den! Jag utbildas just nu tillsammans med de som går mot just beridna. Är själv lite sugen på den befattningen, kanske blir senare i karriären. :D //11lingonveckorigrönt

 • Wilma Skytt 17 november 2017 23:15

  Hej jag är en 18 årig tjej som har varit på mönstring och fått turen att göra lumpen!
  Min befattning kommer då att bli:
  Beriden högvakt/skyttesoldat, GB

  Jag börjar i Juli 2018, alltså månaden efter studenten! :) (Y)

  Jag blev rekommenderad denna blogg av min studievägledare på mönstringen och jag blev så fäst i din blogg att jag ville läsa vidare! mvh // Wilma

 • 11lingonveckorigront 17 november 2017 18:32

  Hej! Har svårt att ta in att de tipsade om min blogg, alldeles för bra, haha. Vilka fina ord, tack!!//11lingonveckorigrönt

 • 11lingonveckorigront 17 november 2017 18:29

  Hej. Underbart att jag kan bidra med det! Kan tänka mig att en del har förändrats.
  //11lingonveckorigrönt

 • 11lingonveckorigront 17 november 2017 18:21

  Hej! Vad kul! Kan tänka mig att vi går igenom ungefär samma sak allihopa. :D
  //11lingonveckorigrönt

 • 11lingonveckorigront 17 november 2017 18:20

  Hej! Vad kul! Jag upplevde precis samma sak, kände ingen som tjej som gjort GU. Hoppas jag kan ge dig svar på lite funderingar. Tack! //11lingonveckorigrönt

 • 11lingonveckorigront 17 november 2017 18:18

  Jag med, alltid sista intervallen ;)

 • 11lingonveckorigront 17 november 2017 18:18

  Hej!
  Tror faktiskt jag såg ert gäng i matsalen några gånger. Helt fantastiskt att jag kan inspirera med mina små inlägg. Tack och detsamma!

 • Daniel 16 november 2017 14:05

  Fd FM-anställd med utlandstjänst i bagaget.

  Kul att få lite inblickar i hur det funkar nu.

  Du skriver bra. Keep it comin'

  Och lycka till i firman!

 • Malin 16 november 2017 10:10

  Jag är 29 år och officer. Jag gjorde värnplikten för 10 år sedan, också som gruppchef på Livgardet. Jag jobbar nu med kommunikation och rekrytering i Försvarsmakten, och mina kollegor tipsade avdelningen om din blogg. Jättekul att läsa och det glädjer mig att du skriver nyanserat, korrekt och moget. Jobba vidare och kämpa på - att få göra värnplikten är en ynnest som du aldrig kommer att ångra.

 • 11lingonveckorigront 12 november 2017 11:18

  Vad kul att du gillar den! Stort lycka till med inrycket, härligt med fler tjejer!!

 • 11lingonveckorigront 12 november 2017 11:17

  Blir fantastiskt glad! Tänk att kunna inspirera någon man inte ens känner, SÅ kul. Lycka till med alla förberedelser och hojta här i kommentarsfältet om du funderar över något!

 • Marie 11 november 2017 22:36

  Hej. Jag är en 34årig civilanställd på FMLOG Stab. Har jobbat inom FM i drygt 6 år och har på senare år blivit intresserad av den andra sidan av firman om man säger så. Alltså din sida. Din blogg gör det lite mer levande och kul att läsa från en tjejs sida och inte bara höra "pensionärerna" (för de är en del och vissa nära) berätta om sina lumparminnen på fikat. Hittade din blogg via instagramkontot militärkvinnor.

 • Nilsson 10 november 2017 18:52

  Är en GSS/T som nyss genomfört GU med slut i juni i år. Läser denna blogg för att jag känner igen mig fantastiskt mycket i det du skriver. Verkligen kul att väcka tillbaka en massa roliga minnen!

 • Elsa 10 november 2017 13:33

  Jag är en tjej på 12 år som har som mål att senare i livet göra gu. Är väldigt nyfiken på hur det är att vara tjej i försvarsmakten, eftersom de flesta jag känner som gjort gu är killar. Tycker du har en väldigt bra blogg ❤

 • Tobias 10 november 2017 05:09

  Är 29 år, har ingen som helst erfarenhet av det militära livet själv, men har ändå ett stort intresse för ämnet. Hittade hit via instagramkontot @militarkvinnor

 • Juli 9 november 2017 22:22

  Förresten glömde jag skriva att jag alltid lyssnar på Glorious när jag springer!

 • Juli 9 november 2017 22:14

  Jag är en 20 årig tjej som var på Livgardet i Kungsängen på min 20-årsdag, för ett par veckor sedan. Försvarsutbildarna hade en kurs som heter "Military Weekend" som jag deltog i. Vi fick leva som soldater i knappt 3 dagar och lära oss mer om FM. Innan detta hade jag planerat göra grundutbildningen sedan jag var 17 och efter kursen är jag ännu mer bestämd och intresserad av officersutbildningen på Karlberg. Dina inlägg får mig att bli inspirerad och ger mig en sorts trygghet eftersom du klarar utbildningen så bra när du är kvinna och i min ålder. Stort tack till dig som lägger ner tid på att skriva inlägg när du går igenom en så tuff utbildning. Jag hoppas att du fortsätter och önskar dig lycka till i din resa i FM!

 • Alexandra 9 november 2017 21:45

  Är soldat och jobbar som rekrytombud på försvarsmaktens högkvarter inne vid gärdet. Mitt hemmaförband är kära Livgardet och jag gjorde min gmu där 2013. Har efter de jobbat som beriden högvakt på Livskvadron, ledningssoldat på 12:e bataljon samt varit yrkesinformatör i kanslihuset. Jag följer dig och är superkul att läsa om din historia.
  Jag som rekrytombud företräder er rekryter på central nivå och vi kommer säkert stöta på varandra när vi besöker Livgardet under en uppföljning framöver. Vi besöker varje förband under åren och gör uppföljningar av GU:n.

  Kör hårt! :)

 • Jessica 9 november 2017 06:14

  Jag är en tjej på 19 år som ska rycka in nu i januari. Har följt ett antal bloggar ett bra tag nu för att få information, tips och främst för att få veta hur det är att vara tjej i försvarsmakten.

  Denna bloggen är helt klart en av mina favoriter, och blir alltid lika glad när jag ser att ett nytt inlägg publicerats!

 • Christoffer 8 november 2017 14:13

  Jag har nyss läst igenom alla dina inlägg på 3 dagar och jag måste säga att det varit en otroligt intressant, lärorik och rolig läsning. Jag är 19 år gammal och är en vanlig student på KTH i Stockholm som nu börjat bestämma mig för att göra GU och dina inlägg har varit otroligt inspirerande och jag känner mig mer taggad än någonsin. Jag kommer påstarta utbildningen Sommaren 2018 så blir ett år efter dig.
  Och snälla fortsätt att skriva! Du är grym!

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *