Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Vecka 14

11lingonveckorigront

Jag åker på permission efter vecka 14 med rejäl träningsvärk och ett anteckningsblock som redan är halvfullt trots att jag fick det i måndags.

Orientering, Beslut, Order
Det nya steget för veckan, mot målet att kunna leda en grupp var att lära oss att skriva om en plutonsorder till en gruppchefsorder. En plutonsorder ges av plutonschefen till plutonens gruppchefer inför en ny uppgift. Vi som gruppchefer ska anteckna och förstå ordern vi får, för att sedan omvandla informationen till en order avsedd för vår grupp. Det är inte alls lätt. Jag kommer att behöva en hel del övning. Största utmaningen för mig just nu är att bedöma vad gruppen behöver och vad gruppen inte behöver veta.

“Bring Sally up and bring Sally down”
Under veckan har vi fått den stora förmånen att få träna under ledning av en världsmästare i multisport. Det resulterade i fantastisk inspiration och kraftig träningsvärk. Kommer inte att glömma de dryga 3 minuterna av benböj till låten Flower med Moby. De sjunger “Bring Sally up and bring Sally down” och varje gång de sjunger “up” går man upp, och varje gång de sjunger “down” går man tillbaka ner i 90 grader. Rekommenderas starkt till den som är sugen på lite syra i låren!

En kort uppdatering, men jag har tyvärr inte nog med hjärnkraft att få till något mer. Ska lägga mig i min brors soffa nu och blir nog kvar där de kommande 12 timmarna.

Allt gott!

Personlig blogg

Följ en icke-stereotyp genom GU:S backar, snår och fantastiska utbildning. Mitt mål med denna blogg är att vidga vyerna för vem som kan genomföra GU, så att ännu fler vill vara med och försvara vår rätt att leva som vi själva vill.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *