Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

En hel burk nutella

11lingonveckorigront

Under övningen fick vi en måltid från Blå Band per dag. Jag är vegetarian och fick därför enbart äta Äpple- och kanelgröt. Smakar helt okej och innehåller hela 600 kcal. Vi reagerade väldigt olika på denna mängd energi per dag i kombination med den stora ansträngningen vi utsattes för. Jag som är relativt liten, med relativt liten muskelmassa klarade mig bra. Jag hann i stort sätt inte ens reflektera över hungern. För andra var det värre. Det skrevs matlistor med de mest orimliga kombinationer man kan tänka sig och mer än en gång skrev någon “NEJ!! NU SKA JAG ÄTA.”.

Det som följer är exempel på vad åts under permissionen efter övningen
Pizza Mexicana med extra ost, extra bacon och extra ägg
Gifflar doppade i choklad
Kladdkaka med B&J
Glass till frukost
Fruktsallad toppad med en hel burk nutella
Nyponsoppa med biskvier och glass
Paket gifflar till frukost
Jordnötssmör med sked
Fyra B&J

Även jag åt orimliga mängder mat under permissionen. När magsäcken väl töjdes ut igen var det som ett svart hål. Vad jag åt blev jag inte mätt. Klagar inte på det faktumet. Att svulla med gott samvete är underbart.

 

Personlig blogg

Följ en icke-stereotyp genom GU:S backar, snår och fantastiska utbildning. Mitt mål med denna blogg är att vidga vyerna för vem som kan genomföra GU, så att ännu fler vill vara med och försvara vår rätt att leva som vi själva vill.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *