Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Kamrater

11lingonveckorigront

När jag började på gymnasiet slogs jag av hur lika vi i klassen var. Under grundskolan var det en betydligt mer blandad kompott av människor. Här i försvaret är ännu värre, eller ja ännu bättre, beroende på hur man ser det. Alla i vår pluton har ett intresse för försvaret-livsstilen och vi har presterat i stort sätt likadant på intagningsproverna. Vi är helt enkelt en i grunden mycket homogen grupp.

Detta resulterar i att jag hittat många nya människor jag tycker om fantastiskt mycket. Med gemensamma mål, intressen och egenskaper. Vilket självklart är något av det bästa med GU.

Vi lär känna varandra på ett sätt jag aldrig lärt känna någon på förut. Det blir uppenbart för mig när kamraterna sätter på sig sina civila kläder. Jag har inte ens koll på hur de klär sig, vilket är något jag i vanliga fall ser direkt. Brukar de sminka sig? Fixa håret? Vara uppklädda? Ha de nyaste skorna? Jag har absolut ingen aning. Men förstå vad befriande det är. Här definieras jag av mina egenskaper och mina handlingar. Inte av hur jag klär mig, vilka jag umgås med eller vilka fritidsintressen jag har. Just detta hade jag inte förutspått alls, en fantastisk överraskning helt enkelt.

Personlig blogg

Följ en icke-stereotyp genom GU:S backar, snår och fantastiska utbildning. Mitt mål med denna blogg är att vidga vyerna för vem som kan genomföra GU, så att ännu fler vill vara med och försvara vår rätt att leva som vi själva vill.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *