Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

”Ni kan le nu”

11lingonveckorigront

“Inväntar livstecken” stod det i smset från mamma igårkväll. Jag svarade “JAG LEVER!!” följt av en blandning med emojis. Det är inte ofta den blandning av emojis som lätt blir när man hetsigt trycker passar till innehållet, men då gjorde de verkligen det. Kroppen var helt stel, allting snurrade och magen var kaos men jag var ändå vid gott mod. Nu ljög jag. Jag var inte vid gott mod. Men mycket nöjd och stolt iallafall.

Vid 12 igår marscherade skvadronen till kanslihuset och skvadronschefen förklarade övningen avslutad. Jag, helt övertygad om att de lurade oss (igen) vågade inte le förrän skvadronschefen beordrade oss att göra det. Då släppte all stress och press. Skönt tänker ni, katastrof säger jag. Från att vara en maskin som tänkte “jag kan gå hur långt som helst” till någon likt ett sömndrucket fyllo. Det var med stor möda jag tog mig igenom eftermiddagen och kvällens vårdande av materiell. 22.30 med pizza, dumle, cola och lakrits i magen somnade jag. Detta i min efterlängtade säng, med mitt ännu mer efterlängtade täcke, efter min ofattbart efterlängtade varmdusch.

Nu sitter jag på tåget hem med en välförtjänt påse naturgodis framför mig. Laddad med mängder med historier jag vill berätta för er. Men först ska jag sova.

Vi hörs!

Personlig blogg

Följ en icke-stereotyp genom GU:S backar, snår och fantastiska utbildning. Mitt mål med denna blogg är att vidga vyerna för vem som kan genomföra GU, så att ännu fler vill vara med och försvara vår rätt att leva som vi själva vill.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *