Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Avkopplad

11lingonveckorigront

Våra mobiler ligger inlåsta i skåpet i stort sett all vår vakna tid. Man kan säga att att vi lever i ett konstant flygplansläge. I början av utbildningen kändes det mycket konstigt. Så fort det blev en lugn stund kom jag på mig själv att leta i fickorna efter telefonen, och ägnade telefonen mycket tanketid. Har någon smsat något? Vad har lagts upp på instagram? Kanske är det någon som skickat ett snap?

Idag ser det väldigt annorlunda ut. Är förvånad över hur fort det gick att avvänja sig. Jag letar inte efter den, och jag ägnar den inga tankar.

Sedan ska jag inte sticka under stolen med att jag går lös under alla permissioner. Då scrollar jag allt som kan scrollas. Men även under permissionen glömmer jag bort telefonen. Den blir kvar i hallen vid promenader och på rummet under middagar. Vilket aldrig hände förut.

Jag är inte anti sociala medier på något sätt, utan tycker tvärt om att det är mycket roligt. Men det är skönt att få göra både och, både vara på- och avkopplad. Båda två fungerar nämligen fantastiskt bra. Kan dessutom garantera att jag och mina kamrater inte hade samtalat ens hälften så mycket som vi gör, om vi alltid hade mobilen tillgänglig.

Personlig blogg

Följ en icke-stereotyp genom GU:S backar, snår och fantastiska utbildning. Mitt mål med denna blogg är att vidga vyerna för vem som kan genomföra GU, så att ännu fler vill vara med och försvara vår rätt att leva som vi själva vill.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *