Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

”Killa mig i håret”

11lingonveckorigront

Inlägget som följer är skrivet av min 15-åriga lillasyster. Tänkte det var dags att få en inblick i hur någon annan än jag upplever saker och ting. Dessutom är hon världens bästa lillasyster. 

Brita kommer hem ca en gång varannan vecka. Dessa helger brukar se ganska lika ut.
1 Jag säger minst 3 gr “ååå, ikväll kommer Brita hem!!”
2 Hon ringer till mig och mamma för hon är uttråkad av att sitta på tåget.
3 Vi hämtar henne på stationen och i bilen hem lyssnar vi på de nyligen tillagda låtarna på min spellista. Detta för att uppdatera henne på vad som händer i musikvärlden.
4 Vi käkar middag och hon gör en sammanfattning av vad som skett under de senaste dagarna. Man kan säga att får ett live blogginlägg.
5 Vi kollar sedan på film, något avsnitt av duellen eller liknande. Under filmen brukar hon säga något i stil med “kan inte du massera mina axlar” eller “kan inte du killa mig i håret”. Av typ medlidande för att hon har varit i fält i flera dagar brukar jag inte säga emot.
6 Helgen fortsätter med att hon träffar någon kompis, går ut och går med mig, sover och äter.

Jag har alltid tänkt att jag ska göra GU. Brita har både gjort att jag vill göra det ännu mer, och att jag inte alls vill göra det. Hon berättar om hur roligt och lärorikt det är. Att man gör saker man aldrig trott att man kunde göra, och att man ändå fast det kan vara ett helvete i stunden kollar tillbaka och skrattar åt det.

Men samtidigt är det läskigt med tanken att om de blir krig så kommer man inte vara en oskyldig civil utan man kommer vara en del av de som fienden vill bli av med.

PS. Fett konstigt att tänka att min yoga-instruktör till syster, en utav de minst våldsamma personerna jag känner har sovit i en bunker med stridsutrustning och en AK5 på magen. Fett coolt men helt GALET!!

 

Personlig blogg

Följ en icke-stereotyp genom GU:S backar, snår och fantastiska utbildning. Mitt mål med denna blogg är att vidga vyerna för vem som kan genomföra GU, så att ännu fler vill vara med och försvara vår rätt att leva som vi själva vill.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *