Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Hur bor ni?

11lingonveckorigront

Jag har flera gånger fått frågan om hur vi bor. Önskar att jag kunde göra en “MTV cribs” men det går tyvärr inte. Får nöja mig med att skriva.

Min pluton tillsammans med två andra plutoner delar på nedervåningen i vår kasern. Kasern kallar man byggnaden vi bor i. I korridoren finns en mängd olika numrerade dörrar, våtutrymmen och toaletter. Vår pluton, som är uppdelad i tre grupper har således tre logement vilka vi sover i, ett våtutrymme med duschar och ett rum med toaletter.

I varje logement finns det 6 våningssängar. Till varje bädd hör det en uppsättning med 4 skåp. Tre av skåpen är avsedda för försvarsmaktens materiel, och det sista är vårt civil-skåp. Hur det ska se ut i de skåp som är avsedda för försvarsmaktens materiel är bestämt och en bild med beskrivning sitter på dörren till logementet. Det innebär att jag har ett skåp, ungefär 40×150 cm stort där jag själv får bestämma hur det ska se ut. Alla andra utrymmen förutom civil-skåpet finns det ett bestämt sätt det ska vara på, och om någon detalj inte finns med i föreskriften måste hela gruppen koordinera den detaljen och ha det precis likadant. Just det är väldigt ovant och det tog några omvisitationer innan vi förstod omfattningen.

Om jag kommer på ett väldigt bra ställe att ha kåsan på, måste jag presentera idén för gruppen, som i sin tur ska vara eniga om att det är en bra idé, innan jag flyttar kåsan till den nya platsen. Detta kanske låter helt sjukt, men när det väl fungerar är det mycket praktiskt. Det är bara vägen dit, att ha alla dessa diskussioner om alla dessa saker som kan kännas “helt sjukt”.

Orden som kan sammanfatta hur vi bor är helt enkelt “lika”.  

Personlig blogg

Följ en icke-stereotyp genom GU:S backar, snår och fantastiska utbildning. Mitt mål med denna blogg är att vidga vyerna för vem som kan genomföra GU, så att ännu fler vill vara med och försvara vår rätt att leva som vi själva vill.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *