Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Omtumlande

11lingonveckorigront

Idag, och hittills i mitt liv, skulle jag om det blivit krig anses som civil. Detta innebär att militära styrkor skulle skydda mig och att militära styrkor begår krigsbrott om de skulle utsätta mig för våld. Men efter att jag genomfört min militära utbildning är jag inte längre  civil i en krigssituatuon. Jag kommer istället vara en del av Sveriges väpnade styrkor och vara med och skydda civila. Vilket i sin tur innebär att fienden får bekämpa mig.

Jag har redan gjort valet men det är fortfarande ganska omtumlande och något jag funderar på ibland. Det är lätt att enbart tänka på GU som en utbildning, en utmaning, eller en lärorik erfarenhet. Men det är viktigt att komma ihåg vad det egentligen går ut på, vad Försvarsmaktens verkliga uppgifter är.

Permissionen lider mot sitt slut och jag fyller upp förrådet med våtservetter, hundbajspåsar och nötkräm. Redo för ännu en vecka.

Allt gott!

Personlig blogg

Följ en icke-stereotyp genom GU:S backar, snår och fantastiska utbildning. Mitt mål med denna blogg är att vidga vyerna för vem som kan genomföra GU, så att ännu fler vill vara med och försvara vår rätt att leva som vi själva vill.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *