Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Funktion före utseende

11lingonveckorigront

Nu kommer ett inlägg om ett känsligt men ack så viktigt ämne. Vill göra väldigt tydligt att det här är min upplevelse, det kan vara många som känner detsamma men jag kan också vara helt ensam om att känna såhär.

Jag är ganska kroppsfixerad. Vissa dagar mycket och andra dagar inte lika mycket. Stort fokus på utseende och lite på funktion. Detta har fått sig en vändning i och med GU. Allt handlar om funktion och absolut ingenting om utseende. Inget jag bär sitter åt vilket inte ger mig möjlighet att bedöma mina kroppsdelar. Dessutom har jag inte tid. De minuter jag annars kan ägna åt att spegla mig finns inte att tillgå. Det finns inte ens en spegel att tillgå. Enda gångerna under dygnet jag vet hur jag ser ut är på morgonen då jag sätter upp håret och på kvällen då jag släpper ut håret. Förutsatt att vi är på kasern och inte i fält. När vi är i fält har jag absolut ingen aning. Jag kan inte med ord beskriva hur befriande det är.

Sedan kommer det fortfarande fram, framförallt vid permission. Jag upplever att jag kan “kompensera” för all missad tid för kroppsfixering. Spegla mig, väga mig, bära plagg som sitter åt osv. Så GU-n minskar nog min vardags-fixering men har nog inte ännu påverkat kärnan. Men om 10 månader kanske även kärnan är påverkad och förhoppningsvis har nya tankebanor trampats upp.

Det finns hopp, och jag njuter varje sekund utan krav på mitt utseende.

Personlig blogg

Följ en icke-stereotyp genom GU:S backar, snår och fantastiska utbildning. Mitt mål med denna blogg är att vidga vyerna för vem som kan genomföra GU, så att ännu fler vill vara med och försvara vår rätt att leva som vi själva vill.

1 kommentar

  • Ida Andersen 7 september 2017 07:51

    Mennnn bäst

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *