Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Inte min mormor, inte min mamma, men jag (och kanske även du)

11lingonveckorigront

Alla far och morfäder, alla pappor och även en del av alla bröder har ryckt in till försvaret. Det tror jag gör att alla killar som funderar på att rycka in kan relatera till en nära familjemedlem eller släkting och tänka “om han klarade det borde jag också det”. Framförallt nu när grundutbildningen, vad jag förstår, är betydligt mycket bättre än vad den var då. Självklart kan även jag, som tjej till viss del relatera till min pappa eller till min bror. Men för mig känns det inte riktigt som samma sak.

För att hitta en tjej som genomfört GU behövde jag leta betydligt mycket längre bort. Jag har ingen kvinna i familjen, släkten eller ens bekantskapskretsen som genomfört. Lösningen blev att jag vände mig till min bonusbror som i sin tur fick tala för de tjejer som han genomförde GU tillsammans med. Inte alls optimalt. Dessutom är det, rimligtvis, myckets svårt för honom att veta hur det är att ha mens i fält eller hur trosorna sitter.

Jag tänker inte att bloggen enbart ska handla om mens och trosor men för mig känns det viktigt att lyfta allt jag funderade över innan jag började. Vilka farhågor jag hade och hur jag upplever allt nu. Detta i hopp om att någon tjej läser detta och inte behöver oroa sig lika mycket som jag gjorde.  

Kommit till insikt att mina inlägg som jag vid tidigare tillfälle kallade “korta uppdateringar” inte alls är korta. Det tar ju en evighet att ta sig igenom varenda inlägg. Därför avslutar jag här så kommer det fler mens-inlägg efterhand.

 

Vi hörs!

Personlig blogg

Följ en icke-stereotyp genom GU:S backar, snår och fantastiska utbildning. Mitt mål med denna blogg är att vidga vyerna för vem som kan genomföra GU, så att ännu fler vill vara med och försvara vår rätt att leva som vi själva vill.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *