Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Bubblan

101grader

Här är det så himla lätt att sväva bort i sina egna tankar och i det man gör. Man hamnar lätt i sin bubbla och har svårt att se ut. Eftersom att man inte någonstans här är själv, inte ens på toaletten är det lätt att känna sig instängd utan att man märker det. Jag tycker om att vara bland folk, att ha kompisar och kollegor nära, man hittar på saker och det finns alltid någon man kan utbyta ord med. Däremot glömmer man lätt bort hur viktigt det är att just få vara själv också. Hur mycket man behöver det, kanke bara för en stund iaf. Att  ha folk omkring sig hela tiden och att kunna prata med många som jag tycker att jag kan, men just idag när jag blev tagen åt sidan och verkligen fick prata kände jag verkligen hur mycket jag saknar vissa av mina närmaste där hemma. Hur mycket jag kan sakna att verkligen bara kunna vara själv. Den ventileringen, stötningen och råden man får av nära hemma, den är verkligen inte att underskatta eller ta för givet. Man känner det nu när man känner att man skulle behövt det.

Igår var jag,Danne,Olof,Jocke och Mattias på Marmal och övade lite sök.

 

 

 

Dagens bild går återigen till Olle!!

 

 

Personlig blogg

En tillvaro som utlandssoldat är inte alltid så glamorös, men väl fylld av intressanta arbetsuppgifter, starka intryck och säkerligen en hel del hemlängtan. I den här bloggen ska jag försöka beskriva min tid som soldat i förbandet FS23. Följ med mig på min långa resa till ett av världens mest fattiga och konfliktdrabbade länder - Afghanistan.

4 kommentarer

 • 101grader 25 juli 2012 19:04

  Sant så sant Olle!! Världsklass på den;)

 • Olle 24 juli 2012 19:19

  Om jag så måste säga det själv, så tycker jag att jag har en jädra bra sökteknik.

 • 101grader 22 juli 2012 13:18

  Tack Petra blir väldigt glad av att höra det!

 • Petra 22 juli 2012 01:27

  Fantastiskt bra blogg!!!!
  Ni gör ett grymt arbete där nere :)

delta i diskussionen ↓