Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Tillbaka på campen

101grader

Vi har varit ute och rullat nu i några dagar därför jag inte skrivit något. I onsdags rullade vi iväg och slutmålet var Darzab som ligger i sydvästra delen av vårat område. Vägen dit var lång och eftersom skicket på vägarna var som det var så kunde vi inte köra snabbt. Här borta fick vi se ett helt annat Affe än vad vi har uppe hos oss. Mycket grönare var det här med mycket berg. Folket kändes väldigt annorlunda också, barnen såg mer förvånade, rädda och rynkade nästan på näsan när vi kom. Uppe där vi bor springer ju som sagt barnen emot oss och vill hälsa och prata. Man märker skillnad på folket härute på landet gentemot folk som bor i ”stan”. Det är så sjukt mycket man tänker på när man är ute och rullar och ser deras livssituation, väldigt svårt och mycket att ta in.

Personlig blogg

En tillvaro som utlandssoldat är inte alltid så glamorös, men väl fylld av intressanta arbetsuppgifter, starka intryck och säkerligen en hel del hemlängtan. I den här bloggen ska jag försöka beskriva min tid som soldat i förbandet FS23. Följ med mig på min långa resa till ett av världens mest fattiga och konfliktdrabbade länder - Afghanistan.

2 kommentarer

  • 101grader 16 juli 2012 16:36

    Det är det verkligen.

  • sara 15 juli 2012 20:35

    Vad spännande att se fler delar av landet med olika reaktioner osv! :)

delta i diskussionen ↓