Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Mys, midsommar och slut på svenska sommaren 2012

101grader

12 dagar har gått och imorgon är det slut på den svenska sommaren för min del. Tillbaka till jobb och sand överallt i mängder. Jag har varit hemma jättelänge men på samma gång känns det som att tiden sprungit iväg, precis som jag skrev i onsdags. Ledigheten har varit över förväntan på alla sätt. Jag har fått njuta varenda sekund och verkligen fått det bästa av svensk sommar känns det som. Många sena kvällar med grillning, bad och spelkvällar, promenader i solen och fått njuta av ljuset dygnet runt. Jag och Mattias var över till norrbyskär och spenderade dagen på absolut bästa sätt. Att efter 5 veckor sovit själv att äntligen få sova med han har varit bland topplistan. Men som jag har skrivit förut så känns det bra att få komma tillbaka och börja jobba igen. Det har nog hänt en hel del så det ska bli bra att få bli insatt igen.

Midsommar spenderades ute i Täfteå i Magnus stuga med bästa gänget och underbart väder. Det är sjukt lite man egentligen behöver för att känna att man nästan varit på semester. En bit utanför stan där helst inte så mycket bilar åker, vatten så man kan bada, mysig stuga där man kan sova och sen bara sina kompisar så blir allt hur bra som helst. Bra väder är ju alltid toppen över i:et. När vi kom hem i lördags eftermiddag kändes det som man kopplat bort stanstressen betydligt längre än i bara ett dygn.

 Nu är väskorna packade och uniformen framme. Nu väntar 10 veckor Afghanistan innan nästa Leave. Det kommer bli bra. Jag har som sagt många bra stunder och minnen att ta med mig här hemmifrån som jag kan ta fram när det känns jobbigt där nere. Känslorna innan jag åker ner nu känns helt annorlunda motför vad det kändes senast. En säkrare  men också en kanske mer insiktsfull känsla.

Personlig blogg

En tillvaro som utlandssoldat är inte alltid så glamorös, men väl fylld av intressanta arbetsuppgifter, starka intryck och säkerligen en hel del hemlängtan. I den här bloggen ska jag försöka beskriva min tid som soldat i förbandet FS23. Följ med mig på min långa resa till ett av världens mest fattiga och konfliktdrabbade länder - Afghanistan.

3 kommentarer

 • Mattias 27 juni 2012 22:43

  Du gjorde min födelsedag till den bästa dagen.
  Du är så bäst!

 • 101grader 24 juni 2012 20:24

  Haha ja men jag är ju virrig=)
  ja verkligen har haft det så himla bra kommer sakna er men ja vi måste ses mycket nu i september!kram

 • Maria Jonsson 24 juni 2012 19:23

  Ha ha, Innertavle Madde? Var du någon annanstans på midsommar än vi?? Täfteå (Rovågern) var vi i ;)

  Känns trist att du åker nu, det är så länge kvar tills vi ses igen! Men jag hoppas du får det kanon i sommar där nere, jag ska följa dig på bloggen. Vi hörs igen när du kommer hem, massor av kramar och lycka till!

delta i diskussionen ↓