Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Det spökar på kasern

101grader

Haha det här är verkligen pinsamt. Jag är uppe i boden på logementet och ska sova. Är själv i huset eftersom ingen bor här längre så tyckte det skulle bli jobbigt men det har faktiskt gått bra under kvällen. Skulle precis gå och lägga mig då hör jag hur någon är i det andra logementet sen kommer till mitt och drar i dörren (som jag låst) Jag fick en hjärtattack, hoppade upp ur sängen och ringde Mattias. Han i sin tur ringer vakten och frågar om det är runder som bevakning gör i huset men svaret blev nej. Ja detta lugnade mig ju inte och eftersom jag forfarande hörde någon därute så mitt hjärta slog hårdare och hårdare. Efter några minuter då jag inte hör något längre, fortfarande Mattias i telefonen, går jag ut precis när jag går förbi det andra logementet så öppnas dörren. Ut kommer våran kollega från signalsquad!!! Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta, men jag skrattade mycket samt Mattias och Sacha, och ja nu känner jag mig precis lika töntig som jag borde.

Kom upp till Boden tidigare idag och har varit ute och käkat med Åke. Mycket trevligt och gott men dessvärre så fick jag akuta magkramper och tog mig precis tillbaka. Det gjorde så sjukligt ont, var tvungen att lägga mig direkt i fosterställning (som Ljungan lärt mig att man skall göra vid magknip) när jag kom tillbaka. Det är lite bättre nu men inte bra, det har gått öbver till illamående. Jag har haft problem sista veckorna i samband när jag äter och det börjar verkligen bli jobbigt nu. Är verkligen inte roligt!

Mycket fix idag och i veckan men det kommer vara värt det. Nu är det inte många timmar kvar!

Personlig blogg

En tillvaro som utlandssoldat är inte alltid så glamorös, men väl fylld av intressanta arbetsuppgifter, starka intryck och säkerligen en hel del hemlängtan. I den här bloggen ska jag försöka beskriva min tid som soldat i förbandet FS23. Följ med mig på min långa resa till ett av världens mest fattiga och konfliktdrabbade länder - Afghanistan.

4 kommentarer

 • 101grader 18 mars 2012 19:23

  Hej Mustafa!
  Tack så jättemycket!
  Hur lång utbildning man har innan är lite olika beroende på vilken tjänst man har,vilka bakgrunder man har osv. Min inrycksvecka gjorde jag redan vecka 47 förra året för jag behövde gå en kurs då, medans vissa andra har ryckt in nu efter nyår allt mellan vecka 3 och 6 och det är ju minst 4 månader innan man roterar så det får man minst räkna. så det som sagt spelar lite roll när man "hoppar på relsen och bara följer med" som vi brukar säga. Är du intresserad att åka? Har du gjort GMU? Sen har det ju självklart också med att göra när du gör din GMU och när du ska åka. idag är det ju otroligt mycket anställda soldater som åker. alltså att man gör GMU sen tar anställning vid något förband som sedan ska rotera ner. Hoppas jag kunnat svara lite iaf!

 • 101grader 18 mars 2012 19:11

  Haha tack och ja ursäkta själv!!=)

 • Mustafa hasan 17 mars 2012 19:13

  hej!

  jätte bra blogg! jag har ba en liten fråga...

  hur lång är utbildningen till utomlandstjänst i Afganistan efter GMU? alltså hur länge tar det efter man har gjort GMU till man sätter sig på planet och lyfter för tjänstgöring i Afganistan?

  Tack!

 • Sacha 17 mars 2012 10:17

  Låt mig få börja att be så hemskt mycket om ursäkt, det var inte alls min mening arr skrämma upp dig! hehe
  Sen kan jag ju erkänna att även jag trodde att jag var här själv så när jag hörde något (dvs tydligen dig) utanför mitt logement vart jag också ganska så direkt smårädd och var tvungen att undersöka....Skönt att det rädde ut sig iaf!

  Ha det nu gott

  Ghost Sacha

delta i diskussionen ↓