Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

TOS

101grader

Idag har det varit TOS hela dagen vilket innebär bära, släpa och lyfta. Har också haft fokus på att sätta Catt vilket verkligen inte är skönt. Med all utrustning plus vapen väger alla minst 100kg, det är väldigt tungt speciellt när man själv har lika mycket saker på sig och ska försöka greppa den andra i så bra grepp det bara går. Man fastnar och trasslar in sig i varandra en del innan man fått in det. Ett riktigt fyspass med andra ord. Dock slår ju inget lumpen TOSen men ja vi blev svettiga idag med. Det omtalade skrevgreppet blev nog det roligaste idag men ja det fungerar ju faktiskt och jag tror det gör ondare för killarna än för mig! Det som toppade dagen också var att vi var på ett fält som inte torkat upp alls så det var blött, lerigt och möjsigt deluxe!! Däremot gillar jag att vi har utbildningen igen och igen på detta för detär alltid nya saker man lär sig. Det kommer vara lång kö på förrådet imorgon. Efter dagens slut beslöt vi oss ändå att gå till gymmet, där märkte vi exakt hur trötta vi var vilket var Jätte! Känns skönt nu iaf att det blev ett pass.

Mässkväll är det som det ryktas om, får se om jag tar mig dit. Ska vänta på Olle först som är duktig och tar en löprunda!

 

 

Personlig blogg

En tillvaro som utlandssoldat är inte alltid så glamorös, men väl fylld av intressanta arbetsuppgifter, starka intryck och säkerligen en hel del hemlängtan. I den här bloggen ska jag försöka beskriva min tid som soldat i förbandet FS23. Följ med mig på min långa resa till ett av världens mest fattiga och konfliktdrabbade länder - Afghanistan.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓