Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Det Blåser!

101grader

Herregud vad Stockholm luras. Ingen snö och blå himmel men herre jösses vad det ska till att blåsa!! kolla på bilden på Danne det ser ju ut att vara hur skönt som helst, men nej! Jag har typ blivit känslig eller nått men mina ben, jag vet det låter konstigt men de pallar inte den kylan. De är blåröda nu när jag kommer in och jättetorra och gör svinont. Jag måste blivit vek...  Idag har vi övat med 2 sjukvårdsgrupper stridsförflyttningssätt. Roligt var det då vissa av grabbarna gick vi patriautbildningen med och har inte träffats sen dess plus att det är alltid kul att få skjuta, även nu in på kvällen. Däremot var vi på en öppen plan där det faktiskt var ganska stora partier is kvar, jag tro det eller ej trillade inte men många inklusive jag gjorde några fina isprinsess försök. Vägen hem nu från övningsfältet kunde också ha slutat i övning bärgning då Danne tar beslutet att köra över en isfläck som visade sig mer vara en vak då halva vagnen försvann. Några djupa andetag och mycket tur så lyckades vi ta oss upp och ända hem. När jag skulle hoppa ut bak var det is och lera hela bryggan och upp till kanten på bakdörren. Ja det var djupt, tur att starka ”bettan” klarar trycket.

 

Personlig blogg

En tillvaro som utlandssoldat är inte alltid så glamorös, men väl fylld av intressanta arbetsuppgifter, starka intryck och säkerligen en hel del hemlängtan. I den här bloggen ska jag försöka beskriva min tid som soldat i förbandet FS23. Följ med mig på min långa resa till ett av världens mest fattiga och konfliktdrabbade länder - Afghanistan.

2 kommentarer

  • 101grader 15 mars 2012 21:20

    Hej!
    jag tycker och dom flesta med mig att den är bra. man kan ju fixa iordning den på sjukt många olika sätt vilket gör att den kan passa till alla. Jag tycker dessutom att det är lättare att få denna att sitt åt än den gamla speciellt framtill över bröstkorgen. sen kan man nju vända det till att det finns För många sätt att sätta ihop den på men det gäller att hitta sitt sätt och vad man sjäv tycker om. Använder du den?

  • Anonymus 15 mars 2012 20:02

    Hur tycker ni den nya stridsvästen är?

delta i diskussionen ↓