Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Vill bara hem!

101grader

Just nu känns allt så jävla jobbigt. Vill bara hem. Saknar mina kompisar och att bara kunna prata sådär om allt, även om det jag säger mest bara är prat men åh. Och det dumma är att jag hade kunnat träffa Sanna antingen i helgen eller förra men sen blev det ju helt plötsligt så sjukt mycket som skulle göras så det fick ställas in. I boken Krigare skrev hon om att en soldat är alltid bitter och just nu känner jag mig så. Spelar ingen roll att det faktiskt var riktigt bra väder idag, och att det gick bra på gymmet jag är inte nöjd ändå. När vi jobbar som vi gör är man oftast så trött på kvällarna att man inte orkar ringa någon bara för att prata heller, allt bara grubblas i en. Skulle verkligen behöva det. Såg en film igår om en man som förlorade båda benen och ja det kastades ju över en direkt. Allt vi kanske kommer att vara med om, är det en fråga om eller bara när och vem. Ja alla risker har man gått igenom men ja dagar som denna så behövs mycket motivation. Idag skulle jag ju också hinna med att kolla upp massa saker har jag hunnit med det, nej! Känner jag mig peppad, nej! Blir jag ännu mera less, JA!! Ska försöka gå och göra det sista av dagen bra iaf. Har precis bakat dubbel sats med chokladbollar och ja baka brukar ju göra mig på bättre humör så det kanske kommer lite i efterhand idag kan vi hoppas.

Personlig blogg

En tillvaro som utlandssoldat är inte alltid så glamorös, men väl fylld av intressanta arbetsuppgifter, starka intryck och säkerligen en hel del hemlängtan. I den här bloggen ska jag försöka beskriva min tid som soldat i förbandet FS23. Följ med mig på min långa resa till ett av världens mest fattiga och konfliktdrabbade länder - Afghanistan.

1 kommentar

  • Johan 19 mars 2012 16:13

    Jag tycker du ska tänka på hur du skriver dina texter.
    Det är skrivet i talspråk och använser svärord. Det ger ett dåligt intryck tyvär.

    Lycka till i Affe!

delta i diskussionen ↓