30
Apr

Full fart i S:t Annas skärgård!

Anmäl kommentar Av:
i Uncategorized

Då är eleverna från YBK N5 tillbaka hos oss på Skoldivisionen efter att de läst några veckors maskinutbildning. De verkar dock inte vara jätteivriga på att stötta MtjC med motorerna…

Vi på skoldivisionen har de senaste tre veckorna haft ledighet för besättningarna, materielunderhåll och inventering på schemat. Vi har även hunnit med att genomföra SAR-övningar tillsammans med enheter på Sjöräddningssällskapet och delar från 3.sjöstridsflottiljen.

Men nu är det som sagt full fokus på eleverna igen. Vi befinner oss just nu i Orren området där vi under veckan genomför utbildning i militärledsnavigering. Veckan har hittills bjudit på väldigt bra väder och under gårdagen ett besök vid Gubbö Kupa. Ett trevligt lunchstopp som bjöd eleverna på lite utflykt i det gröna, något dem inte kände sig helt hemma med, (vilket känns skönt).

Vi jobbar vidare med dessa eleverna även nästa vecka, då i Karlskrona området, för att de skall bli så bra navigatörer som möjligt!

(DC tillägg: En elev passade på att bada vid Gubbö Kupa i det 6-gradiga vattnet. Personen i fråga uttryckte något i stil med att ”det var väldigt kallt i vattnet”…..)

HMS Astrea och HMS Arcuturs förtöjda vid Gubbö Kupa

 

HMS Astreas elevbesättning uppe vid Kupan

 

 


Ett svar till Full fart i S:t Annas skärgård!

  1. Åkesson 1 maj, 2012 kl. 10:38 Anmäl kommentar

    Ni ser ut att ha det vääääldigt jobbigt på skoldiv =)
    Varma hälsningar och lycka till från 41:a!

    /Åkesson

    Svara

Kommentera