Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Lyssna

Markera en text och klicka på "Spela upp"

Du är här:

myndighet

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndighet

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här
Personlig blogg

Den svenska FN-kontingenten i Mali består av ett underrättelseförband och officerare som tjänstgör i olika staber. Som stöd till detta bidrag finns en nationell stödenhet för logistik (NSE).

Temperaturen kan gå ner mot behagliga 30 grader under nätterna här, vid randen till Sahara. När vi är ute på patrull sover vi på tältsängar under myggnät och…

    Malistyrkan önskar er alla en glad midsommar!     Förra året skrev bloggen "Där det finns svenskar, där regnar det". Inlägget handlade såklart om midsommar. Vi skämtade lite om det även inför årets midsommar. Det har inte varit många dagar regn på Camp Nobel under vår tid här.

  Från högtalarna ekar 70-tals klassiker i takt med ljudet av muttrar som spänns. Malistyrkans rep, eller reparationsgrupp har att göra. Kvaliten på vägarna i området, tillsammans med värmen och lateritsanden, som letar sig in överallt, gör det extra viktigt kontinuerligt genomföra service och rengöra och kontrollera olika delar på Galtarna.

Trots att vi för dagen skyddas från solens strålar av en molnhinna och det ständigt närvarande sanddammet, så är det varmt. Efter att varit ute ett tag känns det som en hinna av svettsalt och sandstoft fastnat i all hy som inte varit täckt. I skyddet av en uppspänd presenning sitter en soldat i en blöt tröja och säger att han minst druckit tio liter vatten under dagen.

Soldat genomför nedtagning av helikopter med tecken. - Jag ska berätta för de andra som bor i närheten, säger en man vi pratar med efter att vi förklarat att vi ska genomföra en sjukvårdsövning med helikopter i närheten av den plats där han sitter och vilar i skuggan.

Fullt hus I den lilla biografen när Sverige spelade mot Irland. Dagen närmade sig och fler och fler kom förbi vår wellfare-officer med samma fråga. - Kommer vi kunna se någon av Sveriges matcher i EM?

Behöver man något här nere så går man till HF, huvudförrådet. Den svenska Malistyrkan på Camp Nobel består av en stab och två kompanier, ett stab- och understödskompani och ett spaningskompani. På stab- och understödskompaniet jobbar bland annat personalen på huvudförrådet.

Överstelöjtnant Jonas Nilsson Hej, Jag heter Jonas Nilsson och jag chef för Mali04 – den svenska malistyrkan och det svenska underrättelseförbandet (SWE ISR TF*) i Timbuktu. Vi börjar nu lösa vårt uppdrag som vi förberett oss för under lång tid. För att verka i den miljö som vi nu gör är det viktigt att ha rätt utbildning och rätt utrustning. Det har vi. Den grunden la vi där hemma under våren. Det vi nu fokusera oss på är att lära oss ta hand om oss i det varma klimatet, där temperaturen idag passerade 50 grader i skuggan.

Fanvakt under överlämningsceremonin. Under nationaldagen hölls överlämningsceremoni i morgonsolen här på Camp Nobel. Ansvaret för den svenska styrkan övergick då från Mali 03 till Mali 04. Läs gärna…

Mali 03 blir inom kort avlösta av Mali 04.   Han har börjat packa, min företrädare Gustav, precis som många andra från Mali 03. Efter ett väl utfört arbete lämnar K 3 över till P 7 som uppsättande förband för Malistyrkan. Snart blir Mali 03, Mali 04.