Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndighet

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndighet

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här
Officiell blogg

Den svenska FN-kontingenten i Mali består av ett underrättelseförband och officerare som tjänstgör i olika staber. Som stöd till detta bidrag finns en nationell stödenhet för logistik (NSE).

EHO

. Eva är Malistyrkans EHO. Men vad gör en EHO? - EHO står för Environmental Health Officer, tidigare kallades det för Hygienofficer. Det betyder hur som helst att jag jobbar med förebyggande miljö och hälsoskydd för styrkan, säger Eva.

Camp Nobels vakt är bemannad alla dagar, dygnet runt. Svenska Camp Nobel är en camp som ligger inne i en "supercamp" som rymmer personal från flera andra nationer. En stor del av tiden bemannas vakten vid Camp Nobel av en utsedd vaktstyrka men även resten av personalen i Malistyrkan hjälper till och bemannar.

Signalist (som även är förare/skytt) förbereder tillsammans med en sambandstekniker fordonet inför avfärd. Trots att vi befinner oss en bra bit hemifrån här strax utanför Timbuktu, är sambandet något som alltid måste fungera. Det ska alltid finnas samband till Sverige och det ska alltid finnas samband mellan de som är inne på Camp Nobel och de som är ute på uppdrag. För att det ska fungera, så har vi en sambandsgrupp (CIS-grupp).

Patrullering inne i Timbuktu, dagtid.   Den svensk Malistyrkan är en underrättelseenhet och som trogna läsare förstått så genomför vi frekvent patruller. Patrullerna är en av de viktigare metoderna som vi använder oss av för att förstå vad som händer i ett område. En av anledningarna är att det under patrullerna bland annat ges möjligheten att prata med lokalbefolkningen vilket ökar vår förståelse för deras situation.

Försvarsmaktens insatschef Jan Thörnqvist under patrull i Timbuktu.   För några dagar sedan fick Mali 04 besök av viceamiral Jan Thörnqvist, Försvarsmaktens insatschef. Besöket syftade i stort till att få en djupare inblick i det svenska förbandets arbete, något som gavs bland annat genom amiralens deltagande i en av styrkans patruller i Timbuktu.

- Det finns stunder när man kan ta lite tid för sig själv. Man kanske spelar spel, tittar på en film eller något annat för att koppla bort jobbet en stund. Inte sällan fylls den tiden med träning.

Temperaturen kan gå ner mot behagliga 30 grader under nätterna här, vid randen till Sahara. När vi är ute på patrull sover vi på tältsängar under myggnät och…

    Malistyrkan önskar er alla en glad midsommar!     Förra året skrev bloggen "Där det finns svenskar, där regnar det". Inlägget handlade såklart om midsommar. Vi skämtade lite om det även inför årets midsommar. Det har inte varit många dagar regn på Camp Nobel under vår tid här.

  Från högtalarna ekar 70-tals klassiker i takt med ljudet av muttrar som spänns. Malistyrkans rep, eller reparationsgrupp har att göra. Kvaliten på vägarna i området, tillsammans med värmen och lateritsanden, som letar sig in överallt, gör det extra viktigt kontinuerligt genomföra service och rengöra och kontrollera olika delar på Galtarna.