17
Mar

Att värdera information

Anmäl kommentar Av:
i Cold Response, EU, Polisen

I samband med en händelse som den nu pågående räddningsoperationen efter det saknade norska transportflygplanet förekommer i media och på nätet en mängd uppgifter. Den som läser måste värdera informationen och uppgifterna.

Det är Sjöfartsverkets Sjö- och Flygräddningscentral i Göteborg, JRCC, som leder räddningsinsatsen. Information från efterforskningarna publiceras löpande här.

En bra samlingssida för all myndighetsinformation kring räddningsinsatsen är krisinformation.se.

Från norsk och svensk militär finns bekräftad information på Forsvarets hemsida eller på Försvarsmakten hemsida. Informationen på vår hemsida uppdateras av den svenska personalen som ingår i övningsledningen för Cold Response.

Övrig information som sprids, uppgifter på nätet, i Twitter, från TT som pratar med enskilda i räddningsinsatsen, är i det flesta fall relevant och ger en bild av vad som kan ha hänt men är inte konfirmerat innan ovanstående källor har publicerat detta. Det är viktigt att ha minnet med tanke på den enorma informationsmängd som nu skapas genom moderna informationskanaler.

Notera att om och när JRCC så småningom lyckas avsluta räddningsinsatsen så blir det en polisiär kommendering och de övertar den formella rapporteringen.

Våra tankar går ikväll till våra norska kollegor, alla anhöriga som nu väntar på besked och all personal, civil som militär, som gör en fantastisk insats i området.

Erik Lagersten
Informationsdirektör


Ett svar till Att värdera information

  1. jan-olov Holm 17 mars, 2012 kl. 08:41 Anmäl kommentar

    tycker vi alla sänder en tacksamhetens tanke till alla som arbetar med under eländiga väder och terräng förhållanden att finna den norska besättningen.
    Bra och kristallklart inlägg och infotjänst i övrigt!

    Kn Jan-Olov Holm

    Svara

Kommentera