Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndighet

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndighet

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

FS22, här är ditt liv…

iskugganavhindukush

En utlandstjänst uppfattas olika av alla som på något sätt varit delaktig i den. Jag har så gott det går försökt att förmedla min uppfattning av FS22 utan att röja hemligheter, identiteter eller annat skyddsvärd information. Nu är det er tur. Vad minns ni bäst av FS22? Varför gjorde just den här insatsen, om den nu gjorde det, ett avtryck i era hjärtan? Hur har FS22 ändrat era liv på gott och ont? Som anhöriga, som intresserade läsare, som kollegor – skriv gärna en kommentar om vad ni känner för FS22. Jag har ju i tio månader presenterat min bild. Nu vill jag se er…

Personlig blogg

Som så många andra är jag på väg till Afghanistan. Men det här är inte en blogg om vilda äventyr i fjärran land, om eldstrider, om att slåss för sitt liv. Det här är en blogg om allting annat. Om saknad. Känslor. Rädsla. Tristess. Glädje. Om allt man lämnar hemma när man åker. Om vad du som åker kommer att möta och du som blir lämnad kvar borde få veta. Jag hoppas du finner min resa intressant.

Vill du kontakta mig gör du det på iskugganavhindukush(at)hotmail.com

7 kommentarer

 • Pratima 6 juni, 2012

  Vet faktiskt inte vad du heter. Vill/kan du tala om det - skulle vara så mycket enklare då om jag ska leta efter vad du skriver i det civila. Maila mig gärna!
  FS22 0604:s mamma

 • Pratima 3 juni, 2012

  Håller med "mamman" - sluta aldrig att skriva! du skriver helt underbart! Ser mycket fram emot att läsa mer av dig i vilket forum som helst!
  Vad har bloggen betytt för mig? Den har betytt mycket!!!
  Jag har fått en förståelse för hur ni som var med i FS 22 har fungerat - ok via dina egna tankar/bilder - men/och tillsammans med annan information har det givit mig en bra bild/sinneintryck för hur livet kan ha varit. Det är jag tacksam för. Du har skrivit mycket utifrån egna tankar och känslor och det är kanske lite ovanligt i sammanhanget men har givit mig en enorm fin känsla för att ni har gjort skillnad - nåt som försvarsmakten alltid pratar om men som jag inte "alltid" har upplevt eller ens förstått - det har din blogg hjälpt mig att göra och det är jag glad för (jag som var så oerhört negativ mot allt).
  Önskar dig allt gott - nu och i framtiden! och som sagt jag ser fram emot att läsa mer av dig!

 • Sörmlänningen 1 juni, 2012

  Att se ditt och din flickväns "kamp" med vardagsbestyr och din egen inre resa, eftersom jag ska bort själv i framtiden har det hjälpt mig att kanske bli mer objektiv i vad man faktiskt ger sig inpå. Och att tiden iallfall här hemmifrån verkar gå fort. Om jag får säga vad jag har tolkat din blogg så verkar det ju som att du i stora drag iallafall har haft en härlig resa.

 • Agneta 31 maj, 2012

  Instämmer till fullo med de två föregående kommentarerna, men det som överraskat mig mest är insikten i vad "vi" verkligen verkar göra i Afghanistan.

  Att din blogg varit helt fantastisk vet du redan :) Å boken, den ser jag verkligen fram emot!

 • Maria 31 maj, 2012

  Just nu känns det overkligt att jag och maken igen ska dela vardagslivet. Jag har svårt att föreställa mig att vi ska stiga upp tillsammans och gå till sängs tillsammans igen. Jag har som vant mig vid att vara gift på distans. Hans mission har gjort mig mer självständig och tryggare. Samtidigt som missionen har inneburit en ständig höjd stressnivå. Att ta tillvara stunden och se glädjen i vardagens alla bestyr, uppskatta det vi har tillsammans och uppskatta Sverige.

 • Mamman 31 maj, 2012

  Håller med A! hjälpt och lärt mig mycket under min sons tid där och gör det fortfarande. Sluta aldrig skriv och jag ser framemott en bok . Katharina

 • A 30 maj, 2012

  Att följa bloggen, läsa böcker, youtube, dokumentärer mm under det att min son varit i Afg, har gjort att jag gått från motståndare till svensk närvaro, till att tycka att ni gör ett fantastiskt och nödvändigt arbete. Med kunskap kommer insikt

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *