14
Apr

Härlig temporär paus…

Anmäl kommentar Av:
i Okategoriserade

Tyvärr har jag ett tråkigt besked att lämna: Jag kommer inte att kunna blogga på ett par dagar. Det handlar inte om konflikter hemma, att jag tröttnat eller något sådant. Nej, det är bara tekniska svårigheter som jag jobbar på att lösa, men med stor sannolikhet ligger utom min maktsfär. Jag hoppas att ni har tålamod med detta och att ni tittar in flera gånger om dagen ändå så jag får behålla min fina besöksstatistik. Och som sagt, det kan rasa in något enstaka inlägg i bästa fall. Om inte annat lovar jag er många och långa spännande inlägg när jag är tillbaka från min lilla exkursion.

Jag minns att i början av äventyret bloggade om språket som används. Förutom att vara fullt av förkortningar och facktermer så har det en särskild karaktär som förändrats i samma takt som vi har förändrats. Just nu är vi inne i ett skede där allting tillskrivs positiva egenskaper medan den ironiska flaggan vajar i vinden. Låt mig få exemplifiera: ”Vi ska alltså möta upp några härliga män från ANP” vilket bäst kan översättas med ”Okej, vi ska jobba med ANP och eftersom vi vet vilken nivå de ofta ligger på är det lika bra att alla är förvarnade”. Nytt exempel: ”XX gjorde ett återbesök i den underbara byn NAMN” vilket tolkas som ”Japp, då rullade vi in i en by där folk ljuger för oss och med största sannolikhet allierat sig med motståndarsidan”. Och ett exempel till: ”Vi tog en förtjänstfull promenad längs floden” i vilket kan inläsas ”Vafan, vi traskade en hel jävla mil mitt på dagen i svinig hetta och oländig terräng för ett jävligt onödigt syfte”. Skyttesoldaterna har fulländat konsten att använda superlativer i sin rapportering till mitt stora nöje, eftersom jag gillar språkutvecklingen. Ett tag var det ordet ”smakfullt” som var på tapeten och det hänger väl i viss mån kvar, men jag föredrar ändå deras användning av ordet ”härlig”.

Nåväl, nu loggar jag alltså av en liten stund och ber att få önska er ett par härliga dagar…


Ett svar till Härlig temporär paus…

  1. Eva 14 april, 2012 kl. 10:48 Anmäl kommentar

    väntar med spänning på återkomsten av bloggen, men tills dess var rädda om er där ute
    du /ni vet väl att man föds med 100 språk men förövas de 99 längs vägen tecken som stöd kan annars vara ett bra hjälpmedel men vad jag förstår används det redan ganska flitigt. Håll språket levande

    Svara

Kommentera