17
Sep

Fokus på rekryteringen

Anmäl kommentar Av:
i Hemvärnet, Reklam, Samarbete, Uppsala

Har under dagarna två varit på Hemvärnets rekryteringsseminarium i Uppsala. Lyssnade igår på Informationsdirektören och hans syn på rekrytering och attraktion. Det känns mycket positivt för mig som plutonchef att samarbete är ett av ledorden när det gäller den framtida rekryteringen till Försvarsmakten. Att vi inte längre pratar det enskilda förbandet eller vapengrenen utan pratar Försvarsmakten.

En sak till som glädjer mig är att det blir mer och mer uttalat att varje individ i Försvarsmakten har en roll att spela när det gäller rekrytering. Att rekryteringen inte är någon liten obskyr grupp som sitter i ett hörn och pysslar med detta. Utan det är soldater som speglar målgruppen som skall ut och rekrytera till Försvarsmakten.

Det bra att synen på lagspel växer sig stark inom ledningsfunktionerna, Högkvarter och HR-Centrum. För detta kommer att rinna nedåt i organisationen. Mycket positivt!


Kommentera