27
Mar

Efter missionen

Anmäl kommentar Av:
i Civil

Efter min utlandsmission valde jag att satsa på ett liv utan militära inslag. Hade det bara varit upp till mig så hade jag antagligen sökt mig till ytterligare utlandsuppdrag, men som tur var så var så hade jag inte bara mig själv att tänka på.

Det var flera förhållanden som gick i kras under missionen och visst var även jag orolig över hur det skulle gå. Under en mission är det nog betydligt svårare för den som är kvar hemma i Sverige och får leva med ovissheten och osäkerheten. Jag som är i missionen vet ju vad som händer runt mig och jag känner mig relativt trygg i situationen, men min sambo som är hemma har bara mina telefonsamtal och brev att skapa sig en uppfattning utifrån. Att det då var och är många förhållanden som inte håller är inte så konstigt.

Jag hade dock haft turen att hitta en kvinna som valde att vänta på att jag skulle komma hem. Hon gjorde dock väldigt klart att det inte skulle uppskattas om jag åkte på ytterligare en mission, då tiden som gräsänkling inte varit allt för rolig. Så jag gjorde mitt val och jag valde kärleken. Det valet ledde mig till det livet jag lever idag, mer än tio år senare. Gift med just den kvinna som valde att vänta på mig och som jag nu har två barn, 2 och 5 år gamla, tillsammans med.

Där kunde mina erfarenheter inom Försvarsmakten stannat. Men, det gjorde de inte…


Kommentera