Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

HMS Gladan 71 år

Jacob Nelander Fagerberg

Idag firar vi att det var 71 år sedan HMS Gladan sjösattes vid örlogsvarvet i Stockholm. Kockarna bjöd på en god morotskaka med en fin gladan på. Boken i bakgrunden är ”Marinens skonerter med Gladan och Falken de första 50 åren” där vi kan se bilder från sjösättningen

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

1 kommentar

  • Birgitta Sundqvist 14 november 2017 20:00

    Hej! Har just fått rapport från Pelle Olsson, som återvänt till oss på Pauliskolan i Malmö. Ni verkar ha det bra på båten, bortsett från lite sjösjuka. När jag läser er blogg, så ser jag att en gammal elev till mig från Linnéskolan i Uppsala är en av "cheferna" på båten, Jacob. Jag vill skicka en kär hälsning till Jacob och hoppas att han kommer ihåg mig! Ha det gott på båten och välkomna hem till Malmö sen, hälsar Birgitta Sundqvist, lärare på Pauliskolan

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *