Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Resebrev HMS Gladan 171112

Jacob Nelander Fagerberg

Ohoj

Det har hunnit bli den 12 november 2017 01:54, vi ligger förtöjda i Funchal och vi har haft helgrutin dvs väckning kl 07:30. Därefter rengöring och permissionsuppställning för styrbords vakt. Jag tillhör babord andra kvarter, alltså vaktuppställning för mig. Fjärde kvarteret började vaktpost på förmiddagen så andra kvarteret fick möjlighet att ta några kulturpoäng i Funchal vilket vi givetvis gjorde. Idag har vi inte haft så mycket på schemat enbart vaktpost och representationsmiddag. Men imorgon ska vi på en bussutflykt som besättningen har fixat. Det ska bli jätteroligt och därefter är det styrbords vakt som har förmånen att vakta HMS Gladan. På måndag är det losskastning 10:00 och vi sätter kurs mot Lanzarote. Blåsten har lugnat sig betydligt och det ser ut som att vi ska få några fina dagar till sjöss. Livet ombord rullar på och jag tycker det flyter på bra. God mat och duktig besättning. Snart dags för vaktförfångning. Natti natti.

202 Karlsson

 

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *