Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Resebrev HMS Gladan 171107

Jacob Nelander Fagerberg

Vinden är god, precis som besättningens mod.

Med kurs 190 på vår kompass, slipper besättningen dra tunga lass.

Snart lägger vi till i hamn, hoppas portugiserna tar emot oss med öppen famn.

Vi kommer befinna oss på Madeira i nästan en vecka, sedan för det med nöje räcka.

Lanzarotte blir därefter nästa stopp, hoppas besättningen får sig ett och annat allemans dopp.

På HMS Gladan är humöret glatt, så länge rorgängaren håller fast i sin ratt.

I nästan fyra dygn har vi varit till sjöss och för många har detta varit helt nya upplevelser i samarbetsförmåga och arbete ombord på ett fartyg. Sjögången har varit en utmaning för många, men med vinden som vi har i ryggen har dem flesta återhämtat sig ur sin sjösjuka. På Atlanten ¨rullar¨ fartyget konstant vilket får dem mest grundläggande vardagssysslorna att ibland kännas svåra.

Vi beräknas lägga till i Madeira runt tisdag lunchtid, schemat kommer bli fullt med att fräscha upp både fartyg och besättning. Vi i vaktkvarteren och säkert den ordinarie besättningen hoppas få en unik upplevelse på den ö som ibland kallas för Atlantens botaniska trädgård.

242 Flygar

232 Molin

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *