Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Resebrev HMS Falken 171008

Linus Grann

Längtan hem.

Längtan hem, som är så svår att beskriva med ord. Längtan hem som så lätt kan misstolkas av andra som vantrivsel eller bristande engagemang. För oavsett hur stort mitt intresse för sjöhistoria är, hur gärna jag än vill lära mig om astronavigation, så kommer längtan efter min sambo och min dotter att kännas större än allt annat.

Men när jag kommer hem, då kan jag berätta för min dotter varför Viana, en flicka från en av Disneys senaste filmer, sträcker upp handen mot himlen när hon navigerar sin segelbåt. För mig är det värt mycket. För mig är det ännu en sak att längta efter.

Så att längta kanske inte endast är en negativ känsla. Längtan hem är kanske bara är resultatet av ett bra hem.

Kd Nilsson

Kadett Nilsson

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *