Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Resebrev HMS Falken 170705

John Samuelsson

3/7- 2017

Natten till dagen vi lämnade Halmstad var det så pass gynnsamma vindar att vi kunde stänga av motorn och endast gå för segel. Fiskarna simmar numera hungriga då eleverna börjat få sjöben. Vid 13.30 uppställningen igår övade vi på sjömansvisor och lyssnade på nyhetsuppläsning, sedan hade vi ”knopar med Karl”. Vid 16.23 var det dags för fyspass för styrbord vakt. Fler och fler segel har fällts och I skrivande stund börjar vi med stadig fart närma oss Karlskrona, eller som löjtnant Falk skulle kalla det- ”Paradiset”. Vi beräknas anlända klockan åtta denna morgon. Nu är snart styrbordsvakts hundvaktpass över och vi ska bege oss till våra bingar. God natt, eller god morgon!

Låt skriven av oss

Hejsan morsan hejsan stabben, här är brev från älsklings bruden
Vi har kul på skonert falken, vi bor tjugofyra gangster elever i en
Liten kabyss med massa bingar, kan ni skicka mig en handduk
För det vore en god gärning, jag har tappat bort den över reling
Jag har matat massa fiskar när jag ätit byssans middag
För jag bara stod och gunga, jag har smakat middan i fler omgångar
Här är roligt vill jag lova, fast en lite svårt att sova
för de som hänger bredvid mig, slutar aldrig svaja omkring sig
Det kan luta massa grader, man får ju nästan spader.

 

MVH

 

Zeisig, Bauer och Stenberg

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *