Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Resebrev HMS Falken170704

John Samuelsson

Tall Ship Races Halmstad

Vi anlände till Halmstad vid tiotiden under fredagen och började förbereda Falken för parad. Mässing  skulle putsas och tampar kvajlas. När Falken var tillräckligt fin vid fyra öppnades fartyget för besökare. Många trevliga förstagånsbesökare och tidigare besättningsmedlemmar tog tillfället att se sig omkring ombord. Två elever ur Styrbord vakt höll koll på båten medan övriga i besättningen gick på permission. Kvällen till kaj bjöd på mycket folk och lika mycket regn. Populäraste besöksmålet under kvällen var konserten med Europe. Permissionsslut 00:30.

Morgonen därpå inleddes med städning och ytterligare mässingsputs och sedan gick vi på permission. Ytterligare ett tillfälle att komma på besök ombord anordnades. Samtliga i besättningen samlades igen kl 15 för att förbereda oss inför Halmstad Crew Parade som inleddes en timme senare. I paraden visade besättningarna upp sig och sitt land med starka färger, dans och sång. Vi från falken visade upp oss i vår fina uniform C1. Efter paraden anordnades ett Crew Party för alla besättningarna. En tillställning som var mycket uppskattat av såväl nyckelbesättningen som eleverna.

Under söndagen stod vi värdar för en uppvisning och tävling med CrossFit Svea inför vilken vi hittade ytterligare detaljer att putsa. Atleterna visade upp sin otroliga styrka inför en hurrande publik. Vinden friskade i under dagen och kvällen bjöd på kulingvindar och inställda konserter. Besvikna Norlie & KKV fans återvände vid permissionsslut.

Inför losskastning och seglats söderut förbedde vi oss för hård vind genom att reva storseglet. Losskastningen från kajen innebar vissa problem så som stark pålandsvind, smal flod och många båtar i närheten. Problemen löstes tillslut med en lite knuff i rätt riktning av Sjöräddningsbåten som låg till kaj bredvid. Väl loss från kaj dominerades färden söderut av sjösjuka och många matade fiskarna på läsidan. Vindarna lugnade sig framåt kvällen och färden genom Öresund under natten var lugn. Nu bär det vidare mot Karlskrona.

 

MVH

Werner & Kessell

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *