Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Resebrev HMS Falken 170628

John Samuelsson

Nu har jag återvänt till en av skonerterna igen, första resan vad med Gladan i höstas men nu får man en upplevelse av Falken istället. Denna resan har varit bra hittills och kommer förmodligen va lika bra resten av resan med. När man mönstrade ombord så var jag mer säker denna gången än vad jag var höstas, för att jag visste vad som skulle väntas under påmönstringen och jag visste var allting finns ombord. Jag tycker även det är kul att vara ombord på olika sorts fartyg som finns i flottan och se vilka fartyg som hade varit roliga att jobba med när man är gått klart lärlingsutbildningen flottan.

Första dagen ombord var väldigt bra, man lärde känna lite nytt folk och stämningen var bra. Hade även den turen att få fast binge denna gången istället för häng binge som förra gången. Det Andra dagen blev bra den med men det var mer lektioner än vad jag hade förväntat mig av dagen, men den blev väldigt bra ändå.

Lektionerna har bestått av vad de olika sorts seglen heter, hur man seglar fartyget och även vilka olika positioner man har när man är vakt. Lektionerna har varit en hel del teoretiska och en liten del praktiska.

202 Mattsson framtida maskinist ombord på flottans fartyg

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *