Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Marinchefens mottagning på HMS Gladan och HMS Falken

janeriklinell

Marinchefen embarkerar till stor fallrepscermoni.

 

HMS Falken utför relingsmanning, Marinchefen visar sin uppskattning.

 

Chefen för insatsstaben, vice amiral Jan Thörnqvist mottager sitt nyligen inrättade särskilda tecken från 3.sk korpral Nils Losell.

 

Chefen för skonertdivisionen örlogskapten Jerker Schyllert överräcker fotoboken från HMS Gladans scoutsegling till marinchefen Jens Nykvist. Boken samanfattar Hans Majestät Konungens 70-årspresent från försvarsmakten.

 

Jättekul på jobbet!

 

Kul på jobbet!

 

Gladangast från 1949 på återseende med barnbarn som nyligen ingick i scoutbesättningen.

 

Korpral Malin Ericsson berättar om scoutseglingen för chefen för ledningsstaben, generallöjtnant Dennis Gyllensporre.

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

1 kommentar

  • Ragnar Westblad 11 juni 2017 20:18

    Jerker o Thomas! Vilken succé!! Det är ni och era besättningar, som under många år har skapat och bevarat en traditionsrik plattform för blivande sjömän. Ni skall stor eloge för ert stora och mycket personliga engagemang för att skonerterna fortfarande lever och utvecklas i bästa marin anda. Ni kan vara mycket stolta. Heders!!

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *