Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Resebrev HMS Falken 170421

Linus Grann

Dagarna här ute till havs är väldigt varierande. Ena dagen blåser vi på i 9 knop, och andra dagen i 0,9 knop. Idag mojnade och vred vinden, så det blev en lugn dag. Idag började vi med elevtampen, en slags tamp med olika knopar och splitsar. Den som gör bäst elevtamp vinner ett pris, så det ska bli intressant att se hur det går. Det är bland annat en valknop och ögonsplits man gör.

På grund av den svaga vinden tog vi ner storseglet, och medans vi gjorde det skedde en man-över-bord övning. Jag är imponerad över hur snabbt de fick i RHIB’en och var påväg ut efter personen som i detta fall var en frälsarkrans.
Tyvärr så gick fisherman seglet sönder igår, så det togs ned och veks ihop. Efter en hel del jobb ligger det nu äntligen där det ska, det skulle ned i ett liten utrymme under däck så det blev min fys idag.
En annan sak vi gjort idag är att öva namnen på de olika tamparna, då det är förhör imorgon. Man är uppdelade i olika stationer, för- och stor station, och jag är storstation. Det innebär att jag lär mig tamparna till storstation, de som rör stormasten mest. Det går rätt så fort att lära sig tamparna, vilket är väldigt skönt. Jag hoppas att ni där hemma har det bra så ses vi om ett tag! //242 Ljunggren

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

1 kommentar

  • Helena 21 april 2017 07:44

    Kämpa på alla fantastiska Bernadotteelever! Ni gör just nu er livs resa, vardagen här hemma går inte att jämföra och kommer finnas kvar. Ta vara på varje sekund. Ni är grymma!!

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *