Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Resebrev HMS Falken 170418

Linus Grann

Madeira – Azorerna DAG 2

Just nu så befinner vi oss cirka 300 distansminuter ifrån Azorerna med en fart på ungefär 5.8 knop och kursen ligger just nu på 315. Även idag så har vinden varit stark men det har inte

blåst på lika rejält som det gjorde igår. Båten lutar rätt så mycket vilket gör det svårare för oss att ta oss framåt, vi måste ständigt hålla i oss för att behålla balansen så vi inte ramlar omkull. Jag personligen tyckte det var riktigt kul i början när båten började luta och vatten skvätte in eftersom det blev mera spännande men nu när det varit så i drygt två dygn så är det inte lika roligt längre.

Vi inledde dagen med lite rengöring som vi gör varje dag både

uppe på däck och nere i trossbotten därefter hissade vi lite segel, just nu så har vi nästan alla segel uppe. Under dagen så har vi fått öva lite på vart alla tampar sitter och vad de heter, det är mycket att ta in men förhoppningsvis så sitter allt innan resan nått sitt slut. Vi har även fått öva in mer segelexercis samt gått igenom lite med Brassen om hur fartyget fungerar med motorer, vatten, elektricitet osv…

Vid 15.00 hade vi allemans kaffe och vi alla fick njuta av en varsin glass vilket många uppskattade, några har även fått testa på att göra luseplattning uppe på däck. Det har varit riktigt skönt väder idag och de som hade lite tid över till att vila la sig helst uppe på däck i solen och värmde sig.

Nu mot kvällen så har det varit rätt så lugnt vilket är skönt då det har varit mycket slit tidigare. Att hålla posterna flyter på bra och vi alla försöker hålla humöret uppe trots att många mår dåligt på grund av allt gungande på båten som gör många sjösjuka, inklusive jag själv.

Vi alla ser fram emot att komma fram till Azorerna, hittills så har det flutit på bra och vi hoppas att det kommer fortsätta så hela vägen till England.

Strax så ska jag gå och lägga mig och få mina fyra timmars sömn för att sedan gå upp vid 04.00 och hålla poster.

Tack för min tid vid tangenterna / Max Blom

 

 

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *