Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Resebrev HMS Falken 170216

John Samuelsson

Hej nu är vi påväg till La gomera. Vi lättade anklar i tisdags och har seglat sen dess. Det har varit ett par påfrestande dagar för alla i den yngre besättningen. Vi jobbar fyra timmars pass vilket innebär att vi jobbar fyra timmar och är lediga fyra timmar. Just nu driver vi utanför teneriffa, här kommer vi nog att ankra under morgondagen. För under kvällen blåste det upp till 15 m/s vilket innebär att båten gungar väldigt mycket och sjösjuka blir ett faktum. Trots allt så försöker vi hålla moralen på topp och varandra glada för vi alla är fast på samma båt. Snart värnas de permis.

Under dagen har vi haft lektion i hur man gör en tilläggning. Den var väldigt lärorik. Vi har även övat slag, detta innebär att man vänder båten upp genom vind. Under en utkikspost fick utkiken syn på ett okänt objekt i vattnet. Detta visade sig vara en boj som slitit sig från ett fartyg. Vi på Falken fick i uppdrag att hålla bojen under uppsikt tills spanska kustbevakningen kom ut och hämtade den. Precis efter att vi fått besök av spanska kustbevakningen fick vi även sällskap av spanska flygvapnet som var ute och övade och flög väldigt lågt. Idag har vi även haft fys. Trean höll ett tabata pass.

 

323 Östman

123 pålsson

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

2 kommentarer

 • John Samuelsson 19 februari 2017 15:38

  Hej! Vi tackar ödmjukast. Vi har nu lämnat La Gomera för att segla mot St Cruz Teneriffa. Men absolut nästa gång man är i närheten, så tittar vi väldigt gärna upp. Fortsatt trevlig tid på Teneriffa.

  Mvh

  John Samuelsson
  3 Skeppare HMS Falken

 • Claes Knutson 17 februari 2017 20:52

  Hej!

  Vi bor vinterhalvåret i Los Cristianos, nära stranden. I morse, vid frukosten på balkongen, fick vi syn på S/S Falkens vackra ankomst mot vår by.

  Som tur var har vi en tubkikare så att vi tydligt kunde utläsa skeppets namn mm.

  Nu ikväll njöt vi igen, då ni satte segel o drog iväg västerut. På väg mot La Gomera?

  Trist att ni lämnade vår ö. Men välkomna igen!

  Som ni kanske vet har vi en Svensk Utlandskyrka här. Bl a serverar man nygräddade kanelbullar o svensk kaffe!

  Ha en fortsatt fin segling!

  Bästa hälsningar

  Claes Knutson

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *