Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Resebrev HMS Falken 170214

John Samuelsson

Hej! Det har varit en händelserik första dag ombord på HMS Falken. Den började med att vi blev burrade (väckta) 06.30. Därefter var det frukost nere på trossdäck. Dagens första uppgift var att man som tradition mönstrar ombord, för att visa sig lämplig som sjöman, klättrar man upp för fock masten och stor masten. Efter man hade gjort detta fick man sitt skeppsnummer och befattning. Vi blev då tilldelade i fyra olika kvarter (vaktlag) och fick därefter våran sovplats, de som inte fick en fast binge (säng) fick en häng matta. På dagen gick vi igenom säkerhet, hur det fungerar ombord, rutiner och alla poster som vi ska bemanna under våra 10 dagar här ombord. Innan middagen serverades kastade vi loss och åkte en liten bit utanför Las Palmas hamn för att ankra. Fortsatte verksamheten med att gå igenom sjötermer som de använder ombord och som vi kommer bekanta oss med imorgon. Eftersom vi ligger till ankars under natten ska vi gå ankarposter. Vi gick igenom vad man gör och hur det fungerar. Även vad som ska göras innan VO eller sekonden ska genomföra sin brandrond som man gör en gång om dagen.

// Strömberg och Arditi

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *