Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

HMS Falken i Washington DC, nästan.

jerkerschyllert

Kmd Erik Andersson Chef Sjöstridsskolan

Falken ligger förtöjd vid Quantico lite utanför Washington DC. Vi vågade inte hela vägen in till stan pgr av otillförlitliga djupuppgifter i sjökortet.

Men det är fint här också. Under gårdagen hade vi bjudit ombord Sveriges Ambassadör i USA och andra representanter. Tre personer från ett av amerikanska Marinkårens rehabiliterings program ”Wounded Warriors var också med på vår ”gäst segling”.

http://www.woundedwarriorproject.org/

De två vi hade ombord hade båda skadats i strid på olika platser och genomgår ett rehabiliterings program här i Washington. Den ena har problem men armen och den andra saknade halva vänsterbenet och stora delar av höger med. Det märktes inte när de jobbade ombord på Falken. Imorgon skall vår fartygsläkare hälsa på vid deras stora anläggning och sjukhus.

Efter förtöjning, under kvällen var hela besättningen bjuden till ambassadörens residens i Washington DC. Inkluderat våra nyfunna vänner Wounded Warriors.

Med ombord denna veckan har vi även Chefen för Sjöstridsskolan Kommendör Erik Andersson och hans ställföreträdande chef, Kommendörkapten Per-Ola Johansson. Det är  mycket uppskattat av elever och nyckebesättning att ha vår egen chef ombord i Falken.

3 gäster på väg omb fr USMC Wounden warriors programFC hälsar välkommen ombSveriges ambassadör J Hafström embarkerarStällföretr chef sjöstridsskolan Kk PO Johansson stor dräkt liten killeFartygsläkaren talar med våra Wounded warriors Segelbeslagning Marinattachén och Chefen Sjöstridsskolan Fallrepsgossarna Björk & ErikssonElev Olsson och Eva Hafström halar i tampenAmbassadören hälsar välkommen till residenset i  Washington DCEleverna hos ambassadören i Washington DCElev Klevsäter i samtal

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

1 kommentar

  • Ragnar Westblad 19 mars 2013 19:02

    Till hela besättningen. Ett stort och varmt TACK för att Lotta o Nils-Erik för följa med på härlig segling!! P.S. Lotta kom på 26:e plats av 60 i sin grupp i 1/2 Iron Man D.S.

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *