14
Mar

HMS Falken i Washington DC, nästan.

Anmäl kommentar Av:
i Uncategorized

Kmd Erik Andersson Chef Sjöstridsskolan

Falken ligger förtöjd vid Quantico lite utanför Washington DC. Vi vågade inte hela vägen in till stan pgr av otillförlitliga djupuppgifter i sjökortet.

Men det är fint här också. Under gårdagen hade vi bjudit ombord Sveriges Ambassadör i USA och andra representanter. Tre personer från ett av amerikanska Marinkårens rehabiliterings program ”Wounded Warriors var också med på vår ”gäst segling”.

http://www.woundedwarriorproject.org/

De två vi hade ombord hade båda skadats i strid på olika platser och genomgår ett rehabiliterings program här i Washington. Den ena har problem men armen och den andra saknade halva vänsterbenet och stora delar av höger med. Det märktes inte när de jobbade ombord på Falken. Imorgon skall vår fartygsläkare hälsa på vid deras stora anläggning och sjukhus.

Efter förtöjning, under kvällen var hela besättningen bjuden till ambassadörens residens i Washington DC. Inkluderat våra nyfunna vänner Wounded Warriors.

Med ombord denna veckan har vi även Chefen för Sjöstridsskolan Kommendör Erik Andersson och hans ställföreträdande chef, Kommendörkapten Per-Ola Johansson. Det är  mycket uppskattat av elever och nyckebesättning att ha vår egen chef ombord i Falken.

3 gäster på väg omb fr USMC Wounden warriors programFC hälsar välkommen ombSveriges ambassadör J Hafström embarkerarStällföretr chef sjöstridsskolan Kk PO Johansson stor dräkt liten killeFartygsläkaren talar med våra Wounded warriors Segelbeslagning Marinattachén och Chefen Sjöstridsskolan Fallrepsgossarna Björk & ErikssonElev Olsson och Eva Hafström halar i tampenAmbassadören hälsar välkommen till residenset i  Washington DCEleverna hos ambassadören i Washington DCElev Klevsäter i samtal


Ett svar till HMS Falken i Washington DC, nästan.

  1. Ragnar Westblad 19 mars, 2013 kl. 19:02 Anmäl kommentar

    Till hela besättningen. Ett stort och varmt TACK för att Lotta o Nils-Erik för följa med på härlig segling!! P.S. Lotta kom på 26:e plats av 60 i sin grupp i 1/2 Iron Man D.S.

    Svara

Kommentera