Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Resebrev Falken 130202

Lars Saager

Hej alla.
Idag Lördag så ligger vi förtöjda i Fort Lauderdale. Det blev ett händelserikt dygn i går med två bärgningar och en segelsättning. Tyvärr så fick vi inte komma till Miami Marina pga att det var för små marginaler i djupet vi kajen där vi skulle ligga. Men vi bärgade istället sista gången utanför Fort Lauderdale i solnedgången . Det blåste ganska bra med 12-15 ms och ganska grov sjö ca 2-4 m. Men eleverna var alla friska och det märktes tydligt att de visste att det var allvar och skulle göras.
Efter bärgningen tog vi lots kl 2030 och var förtöjda 2100. Snabb återställning i mörkret och det blev tyst ombord väldigt fort. Vi har haft det lite motigt under resan från Key West till Miami. Motvind hela tiden med vindar 8-12 ms och upp till 15 ms i går kväll. Vi var alla lite slitna och det var skönt att sova och idag ha helgrutin, vilket innebär att Sekonden i sin välvilja låter alla sova en timma extra, till 0730 isf 0630.
Idag har vi haft Ship Shape de Lux, lektioner om navigationsutrustningen ombord och andra arbeten. Nu skall Falken bli riktigt fin inför nästa veckas omförtöjning in till staden Fort Lauderdale.
Vi håller på att försöka fixa busstransport till Miami på Måndag. Vi avser ha en heldag där med hela besättningen. Det blir nog trevligt.
Allt väl ombord. Det är åter varmt ute med ca 20 gr, solen bränner och humöret är på topp. Vi hörs.
Lars Saager / S

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *