02
Feb

Resebrev Falken 130202

Anmäl kommentar Av:
i Uncategorized

Hej alla.
Idag Lördag så ligger vi förtöjda i Fort Lauderdale. Det blev ett händelserikt dygn i går med två bärgningar och en segelsättning. Tyvärr så fick vi inte komma till Miami Marina pga att det var för små marginaler i djupet vi kajen där vi skulle ligga. Men vi bärgade istället sista gången utanför Fort Lauderdale i solnedgången . Det blåste ganska bra med 12-15 ms och ganska grov sjö ca 2-4 m. Men eleverna var alla friska och det märktes tydligt att de visste att det var allvar och skulle göras.
Efter bärgningen tog vi lots kl 2030 och var förtöjda 2100. Snabb återställning i mörkret och det blev tyst ombord väldigt fort. Vi har haft det lite motigt under resan från Key West till Miami. Motvind hela tiden med vindar 8-12 ms och upp till 15 ms i går kväll. Vi var alla lite slitna och det var skönt att sova och idag ha helgrutin, vilket innebär att Sekonden i sin välvilja låter alla sova en timma extra, till 0730 isf 0630.
Idag har vi haft Ship Shape de Lux, lektioner om navigationsutrustningen ombord och andra arbeten. Nu skall Falken bli riktigt fin inför nästa veckas omförtöjning in till staden Fort Lauderdale.
Vi håller på att försöka fixa busstransport till Miami på Måndag. Vi avser ha en heldag där med hela besättningen. Det blir nog trevligt.
Allt väl ombord. Det är åter varmt ute med ca 20 gr, solen bränner och humöret är på topp. Vi hörs.
Lars Saager / S


Kommentera