Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Resebrev Falken 130115

Lars Saager

130115
Position Florida Strait,, K 210, F 4 kn,

Hej alla där hemma i Sverige.

Dagarna går fort, vi har roligt och vi lär oss väldigt mycket.
Just nu seglar vi fortfarande kvar i Golfströmmen och under nattens gång fick vi ta hjälp av motorerna för att inte drivas in mot land.
Toppgastarna har hissat sina första toppsegel och vi har fått våra elevtampar och i slutet av resan ska vi ha gjort tre stycken splitsar bl.a. en valknop.
Vi trivs i solen och med den trevliga besättningen ombord på HMS Falken.
Nu ser vi fram emot ytterligare två härliga dagar på vågorna innan vi lägger till i Key West, så håller vi tummarna för att våra gamla sjösjuka förblir pigga och glada.
Vi önskar alla en god fortsättning där hemma i Sverige, vi saknar er också.

222 Isabella Nilsson, skansgast.
202 Alexandra Trulsson, backgast.

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *