19
Mar

HMS Gladan resebrev 120319

Anmäl kommentar Av:
i Uncategorized

Hej!

Det är mitt på dagen och de flesta har genomfört det ångestframkallande tampförhöret. För att få gå iland på Madeira måste man ha klarat av förhöret, och förhoppningsvis har de flesta gjort det. Just för tillfället ligger vi till ankars utanför en mindre by på Madeira, men skall senare på dagen lätta ankare och segla mot Funchal, som är Madeiras huvudstad. På kvällen får halva besättningen ledigt och möjlighet att upptäcka staden medan andra halvan får vänta till imorgon. Vi kommer också få en guidad tur på ön vilket ska bli spännande. Man vet aldrig vad man kan få se.

Då vi är många personer på en liten yta är det svårt att hålla rent länge. Därför har vi tidigare idag rengjort båten, vi har putsat mässing, städat trossbotten, rengjort i rundhusen, allt för att Gladan ska se bra ut inför förtöjningen i Funchal.

Det märks en skillnad på stämningen ombord inför hamnbesöket, folk längtar och är glada. Även om det är kul att vara på båten tror vi det inte finns en enda som inte tycker det kommer att bli skönt att få komma i land.

Dagarna till sjöss har varit väldigt gungiga och det har inte avtagit än. Fastän vi ligger till ankars är det svårt att röra sig på båten utan att hålla i sig. Vindarna är kraftiga och vågorna stora så man måste hela tiden vara alert. För när man minst anar det flyger tallrikar med mat iväg, folk som trillar och allt blir till en enda stor röra. Men man börjar långsamt vänja sig och det har blivit lite vardag.

Vädret var underbart de första dagarna men har de senaste varit molnigt och blåsigt. Det har dock varit varmt tillskillnad från Sverige Vi fick idag på morgonen se en skymt av solens uppgång vilket var härligt, vilket vi hoppas få se mer av dem kommande dagarna.

Nu är det dags att lätta ankar och om allt går enligt planerna så kommer vi om ett par timmar få stå på fasta land igen.

Elev: 323 Åhfeldt och 141 Ojanen

Sekondens inlägg: Ja, nu fungerar det ombord. Duktiga och intresserade elever som mår bra, det är roligt.  Allt väl ombord.


2 Svar till HMS Gladan resebrev 120319

 1. Peter abrahamsson 20 mars, 2012 kl. 22:20 Anmäl kommentar

  Kämpa på Sara!!!
  Du klarar detta!!

  Hela familjen hälsar!
  Kramar från Pappa

  Svara
 2. Peter 19 mars, 2012 kl. 23:02 Anmäl kommentar

  Lyckliga ni!
  Njut av det varma vädret och Era äventyr.
  I Stockholm föll snön på tvären idag. Nå´n som vill byta plats?
  Många hälsningar
  Familjen Berendt/Bihl

  Svara

Kommentera