Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Resebrev HMS Gladan 120315

robinivarsson

Resebrev HMS Gladan 120315

Position 10 nm nord Gran Canaria, kurs 330, fart 4 kn.

I tisdags kom de nya eleverna till Gladan. 27 förväntansfulla elever och lärare från Bernadottegymnasiet i Stockholm och Göteborg. Ur bussen steg de alla och direkt så satte vi igång med utbildningen.Med inmönstring över topparna, utbildning i säkerheten ombord, middag och vaktutbildning avslutades verksamheten ca 2130. Det tog inte lång tid innan alla sov gott ( dock inte vakten ).

Onsdagen gick åt till forcerad utbildning hela dagen och kl 1730 kastade vi loss och ankrade utanför Las Palmas på redden, efter att vi sagt adjö till alla berörda i hamnen.

Vi är tvugna att påskynda utbildningen för att vi har långt till Madeira, där vi måste vara på måndag em nästa vecka.

Idag lättade vi ankar, satte segel och  kurs mot Madeira. Väder och vind är bra med en klar himmel, dock med en del sjöhävning. Detta kan noteras hos vissa elever men framför allt hos vissa lärare (motsv).

Lars Saager / Sekond

 

 

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

3 kommentarer

 • Bibbi Bjerkerot 16 mars 2012 19:18

  Hej Gladan!
  Va kul att kunna följa er på rutten, så spännande att se hur ni har det.
  Hoppas inte Nicki mår allt för illa.
  Ha en underbar resa.
  Hälsningar Bibbi, Monica och Cindy

 • lena åhfeldt 16 mars 2012 11:28

  Hej Gladan!
  Hoppas ni har haft en fin segling och att magarna vant sig vid sjöhävningen nu.
  Kul att kunna följa er rutt och framfart via både appar och webplatser.
  Håller tummarna att ni fått några bra dagar upp till Funchal.
  Hälsningar från familjen Åhfeldt

 • madeleine Ojanen 15 mars 2012 18:18

  Hej Gladan! Härligt att ni har bra väder! Hoppas att André inte mår allt för Illa!; )

  Hälsningar Familjen Ojanen

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *