Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Handledare Utbildningsmetodik

Vill du veta varför det blir som det blir när vi gör som vi gör?
Då ska du anmäla dig till kursen Handledare utbildningsmetodik. Den vänder sig till dig som ska ha ett ansvar att lokalt handleda kollegor i deras utveckling som instruktörer eller leda lokala utbildningar av blivande instruktörer. Den vänder sig också till dig som ska bli, eller redan är, lärare i utbildningsmetodik vid skola eller centrum.

Handledare Utbildningsmetodik är en kurs som genomförs av FMLOPE tillsammans med Polisen. Här finner du mål och syfte samt länkar till tidigare inlägg som beskriver delar av en tidigare kurs.
Senaste kursen genomfördes våren 2017 och var även öppen för Hemvärnet och frivilligorganisationerna. Nu är anmälan öppen för kursen våren 2018.
Vid frågor, kontakta oss.

Länk till föreläsning om utbildningsmetodik i Försvarsmakten http://blogg.forsvarsmakten.se/fmlope/2016/11/02/forelasning-utbildningsmetodik-i-forsvarsmaktens-skadeplats-2016/

Mål
Den studerande skall efter genomförd kurs, i kontakt med andra utbildare, såväl inom som utom Försvarsmakten, kunna föra utvecklande samtal om utbildning och sedan omsätta slutsatserna i praktiskt utbildningsarbete. Med utgångspunkt i Försvarsmaktens pedagogiska grundsyn kunna planera, utvärdera och utveckla egen och gemensam utbildningsverksamhet på enheten/förbandet/skolan/centrat. Kunna vara en resurs för och stödja/handleda kollegor i deras utveckling av utbildning. Leda lokala utvecklingsprojekt inom utbildningsområdet.

Syfte
Utveckling av utbildning enligt Försvarsmaktens pedagogiska grundsyn.

Via länkarna nedan kan du läsa mer

Anmälan 2018

Examination 2017

Utveckla en utvecklingsplan

Mikael Lindholm berättar om Handledare Utbildningsmetodik

Reflektion vs recension

Reflektion i fokus vid handledarutbildningen del 3

Kursen som genomfördes 2015

Handledare utbildningsmetodik – Vad är det?

Handledare utbildningsmetodik – Samlingstillfälle två

Handledare utbildningsmetodik – Försvarsmaktens handledare

Handledare utbildningsmetodik – Polisens handledare

Handledare utbildningsmetodik – Huvudlärare ledarskap

Handledare utbildningsmetodik – Specialistofficer

Handledare utbildningsmetodik – Examination