På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Red Flag 13-2 har startat

flygvapenbloggen

Idag startade Red Flag 13-2. Efter månaders förberedelser och hundratals mantimmar planering kunde vi äntligen lyfta från Nellis och genomföra det första flygpasset idag strax efter lunch. Sverige deltog med en 4-grupp och en rote under det första uppdraget som totalt engagerade mellan 70 och 90 flygplan. I skrivande stund är 172a i luften med samma uppsättning flygplan, men den här gången i mörker. För piloterna innebär mörker två stora skillnader. Vi lufttankar inte och vi bär mörkerhjälpmedel, så kallade Night Vision Goggles (NVG).

Hela förbandet har jobbat hårt de senaste dagarna för att det här skulle lyckas. Personal, materiel och flygplan var lite slitna efter ombaseringen, men tillsammans har vi lyckats nå upp till de ganska högt ställda mål som vi satt upp.

Övningen kommer att fortsätta på samma sätt fram till och med natten mellan fredag och lördag. Den stora skillnader för piloterna är att varje pass bjuder på en ny hotbild, nya mål, nya politiska regler och tillkommande svårigheter som exempelvis radiostörning.

Från och med idag kan ett nytt gäng av Flygvapnets personal bära ett av världens (i våra kretsar) mest prestigefyllda märken.

Anders Segerby

Kontingentschef SWAF Red Flag 13-2

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

5 kommentarer

  • Bosse Nyström 22 januari 2013 15:11

    Vi kan vate stolta över Era insatser over ther.
    Det kommer att bli intresant att se en utverdering av Era insatser och se vad våra JAS:ar går för. Jag är övertygad att Ni och våra plan kommer att imponera;
    MVH. Bosse Nyström.

  • Bosse Nyström 22 januari 2013 15:14

    Ps. Smuggla gärna med ett märke till mig. Jag skall gärna sy fast det på min Hv uniform.

  • Våge Bodin 23 januari 2013 08:56

    Hej!
    Skulle vara intressant att få reda på vad den här fantastiska övningen kostar Försvarsmakten!
    På vår nivå får man inte ens prenumerera på en dagstidning!
    Skilda världar....???????

  • Ignacia Pew 11 juli 2013 22:56

    Hey there, You've done a great job. I will definitely digg it and personally recommend to my friends. I'm confident they will be benefited from this website.

  • Cheap cars 21 juli 2016 10:19

    I’m very pleased to discover this site. I want to to thank you for ones time just for this fantastic read!! I definitely appreciated every little bit of it and I have you book-marked to look at new stuff in your web site.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *