På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

SAE C-130

flygvapenbloggen

Dags att göra ett inlägg i bloggen och tala om vad SAE C-130 håller på med! Vardags rutinerna har satt sig ordentligt och uppgifterna vi får inom ISAF löses utan att vi behöver ta i för fullt. Det märks att det finns en riktigt etablerad transport infrastruktur som är väl fungerande i missionsområdet.
Just idag är det flygfritt för vår del men det finns alltid saker att ta tag i! Tre man ur divisionen tog på sig att städa våra kontors och samlingsutrymmen vilket var behövligt med tanke på all sand och damm som alltid finns i luften här.
Tänkte passa på att nämna en av funktionerna här på plats som inte gör mycket väsen av sig och sällan märks(.När det INTE fungerar blir det ett himla liv på ALLA) Vi har två grabbar som tillser att samband och ledningssystemen fungerar så att vi kan bedriva vår verksamhet säkert. Det gör dom med glans! Under en ca tvåveckorsperiod har dom fått jobba extra hårt under alla tider på dygnet då hårdvara inte fungerat tillfredställande. Reservdelar är på plats så förhoppningsvis får dom det lite lugnare framöver. En mycket bra måttstock på att dom gjort ett bra jobb är att dom även lyckats med att tillse att Internet och telefon fungerat så att personalen har kunnat hålla kontakt med anhöriga därhemma. Tack Johan och Per!

Peter Söderberg
CO C-130

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

1 kommentar

  • Henrik 12 augusti 2012 16:52

    Gôtt att se er på fv-bloggen igen. Bra bildkvalité blir det med nya kameran också... ;-)
    Mvh/Henrik Gebhardt

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *