02
Jun

Sju Flygvapengeneraler debatterade ledarskap

Anmäl kommentar Av:
i Uncategorized

Från vänster: Sven-Olof Olson, Bert Stenfeldt, Kent Harrskog, Jan Jonsson, Jan Andersson och Micael Bydén

Ett hundratal personer med skilda bakgrunder och anknytningar till flyget samlades på onsdagen den 30/5 i Flygvapenmuseum i Linköping för att lyssna på ett unikt seminarium. Det var Svensk flyghistorisk förening, SFF, och Östergötlands Flyghistoriska Sällskap, ÖFS, som arrangerade ett seminarium med flygvapengeneraler från olika tidsepoker. Ämnet var ledarskap och dess problem under olika perioder i flygvapnets historia.

Närvarande generalspersoner i panelen var Sven-Olof Olson, Bert Stenfeldt, Kent Harrskog, Jan Jonsson, Jan Andersson, Anders Silwer samt nuvarande Flygvapeninspektören Micael Bydén. Saknades gjorde endast Mats Nilsson som var på utrikesresa med vår Konung.

Åhörarna fick lyssna på kortare föredrag från varje paneldeltagare där dessa beskrev de svårigheter de mött under respektive ämbetsperioder. Moderator Christer Åhström, tidigare SVT, ledde sedan en debattimme, som blev nästan två, där inläggen från generalerna hade en spännvidd över närmare 70 år och varierade från problemet för FV att synas i media via rekryteringsproblemen över till flygsäkerhetsfrågor.

Det var ett avspänt gäng generaler som bjöd på sig själva där den okrönte mästaren, likt TV-serien Mästarnas Mästare, naturligtvis blev Flygvapnets äldste ännu levande Flygvapenchef, den 86 år unge Sven-Olof Olson. Generalernas general med andra ord.

Hela tillställningen filmades och kommer att bli tillgänglig på DVD så småningom.

Alf Ingesson Thoor


Ett svar till Sju Flygvapengeneraler debatterade ledarskap

  1. Lennart Berns 21 juni, 2012 kl. 10:12 Anmäl kommentar

    Om man skall vara riktigt noga så står ÖFS för Östergötlands Flyghistoriska Sällskap.

    Svara

Kommentera

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>