På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Farväl till ”vapnet”

flygvapenbloggen

Bloggvänner

Såhär dagen efter lillejul, som sammanföll med första leverans av HKP 16, känns det ganska bra. Igår eftermiddag fick jag ett SMS från chefen helikopterflottiljen. Texten löd ungefär: ”Idag har jag tagit emot nya helikoptrar och haft halvårsgenomgångar. Nu loggar jag ut och går på lillejul. /Magnus”. Det var en bra dag på jobbet för helikopterflottiljchefen, och oss alla.

Det finns anledning för oss alla att reflektera över 2011. Ett fantatstikt bra år på många sätt.

Själv reflekterar jag över tiden på FTS och FTK. De senaste åren har jag haft förmånen att arbeta med ett fantastiskt gäng. Det har varit med och motgång men en brinnande glöd att lösa allt. Ingen nämnd och ingen glömd men de som jag arbetat närmast på FTS har varit ett helt fantastiska. Killar och tjejer; när som helst och var som helst, jag är med, bara ring.  

2011 avslutades med en mycket bra lillejul där folk började tro på tomten, i alla fall den mycket rappa som kom till oss.

Nu är det dags att städa och flytta. Jag gör därför en ”städning” på bloggen genom att svara på en del inlägg jag inte hunnit i veckan sedan får ni andra som har loggrättigheter ta över.

Vi hörs

Anders Silwer

 

 

 

 

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

6 kommentarer

  • Grounded 16 december 2011 23:24

    Tack för goda, avspända, obyråkratiska inlägg på bloggen. Sakmar dig redan, fortsätt likadnat på nya stolen.

  • Dr Blå 20 december 2011 16:09

    Lycka till Silwer.
    Du har skapat en bra anda här på bloggen. Andra får ta över. Bra jobbat!

    Dr Blå

  • Besättningsman 20 december 2011 23:31

    Lycka till på nya jobbet. Hoppas du deltar i Gåsmiddagen på F7 nästa år med

    • Anders Silwer Besättningsman 22 december 2011 00:10

      Besättningsman

      Kommer gärna tillbaka men måste bredda mitt spektrum på gåsmiddag/höstmiddag.

      God Jul o Gott Nytt

      Anders Silwer

  • Ullis 21 december 2011 13:03

    Hallå Anders!

    Får gratulera till nya befattningen och efter att ha läst många av inläggen på Flygvapenbloggen kan jag konstatera att du fortfarande är jordnära (fostrad i Bjärehalvöns mylla!). Jag har många minnen av dig, från vårt första möte där du var nästeschef över oss tekniker som saknade all form av fältmässighet, till HK på F20 där vi delade avdelningens mässofficers ansvar. Vid ett tillfälle hade vi tenta dagen efter "vår" kväll, jag sa till dig: - "du som skall bli CFV skall plugga , jag tar mässen". Kl 20.00 kom du upp o sa: - Jag tar befälet, gå o plugga! Snacka om att ställa upp!
    Det finns många fler trevliga minnen men de drar jag på hemmet...!

    Lycka till med nya befattningen och God Jul o ett Gott Nytt År!

    Kn Ullis

    • Anders Silwer Ullis 22 december 2011 00:08

      Ullis

      Tack. Kul att höra av dej. Jo, det var trevligt på F 20 en gång. Jag har aldrig haft bättre kondition än då. Tekniker var kanske inte världsbäst på nästesstrid men det brukade stå många föl på linjen på F 10.

      God Jul o Gott Nytt

      Anders Silwer

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *