27
Sep

Flygbasjägarna på väg till Angel Thunder

Anmäl kommentar Av:
i Uncategorized

En serie bilder på övning med Flygbasjägarna vid F 17. Den sista bilden är ett bevis (Patrulje) på godkänd utbildning vid danska Jaegerkorpset. Foto FM.

Flygbasjägarna är det förband som ska se till att våra flygbaser är säkra över stora ytor. Ett avancerat förband med mycket kompetent personal och intressanta uppgifter. Vi var 4 personer på besök vid förbandet under deras förberedelser inför övningen Angel Thunder i Tucson, Arizona. Övningen har fokus på ätt rädda flygande personal som tvingat skjuta ut sig ur flygplan. Angel Thunder genomförs tillsammans med förband från USA och flera andra länder. Terrängen i Arizona ger många utmaningar, berg och ormar… Vi önskar Flygbasjägarna lycka till i USA.

Det är intressant att se markförsvarsfunktionens utveckling både personer och materiellt över de senaste 20-25 åren. En fantastisk utveckling inom taktik, utrustning, eldkraft och framförallt professionellt. Hatten av för gamle nestorn Torsten Sehlin som starkt bidrog till att dra igång utvecklingen.

Anders Silwer


5 Svar till Flygbasjägarna på väg till Angel Thunder

 1. Berg 28 september, 2011 kl. 09:32 Anmäl kommentar

  Jag ser på första bilden att en av soldaterna har det gamla pistolhölstret, är den en personlig preferens eller får dom(ni) inte ut Safariland såsom frivorg har?

  Svara
 2. Peter 28 september, 2011 kl. 15:18 Anmäl kommentar

  Angel Thunder är det någon typ av SF övning där CSAR konceptet kan övas fullt ut med medevac helikopter, close air support mm?

  Svara
 3. Parabellum 28 september, 2011 kl. 20:44 Anmäl kommentar

  @Berg:

  Titta på hundförarens högerben och på alla soldaterna på bild 3…..

  Svara

Kommentera