08
Jul

Thailands flygvapen förklarar Gripen operativ

Anmäl kommentar Av:
i Stridsflygplan, Transportflygplan, Vakt

image

Thailands sex första JAS 39 C/D och två första SAAB 340 är nu förklarade operativa.  En ceremoni på flygbasen Wing Seven i Suratthani, södra Thailand, markerade händelsen. Det var en mycket fin ceremoni och självklart ett viktigt steg för RTAF (Royal Thai Air Force) att de nu kan börja den operativa verksamheten med både Gripen och SAAB 340. RTAF här nu 10 piloter utbildade på F 7 som fortsätter sin utbildning på Wing Seven. Flygbasen här fått nya byggnader för att ta emot Gripen och SAAB 340. Det ser bra ut på alla sätt och vi önskar RTAF lycka till med operationerna i framtiden.

Anders Silwer


2 Svar till Thailands flygvapen förklarar Gripen operativ

 1. Anders Nilsson 8 juli, 2011 kl. 13:24 Anmäl kommentar

  Mycket glädjande!

  Svara
 2. Gripen News Thread 8 juli, 2011 kl. 18:19 Anmäl kommentar

  La upp RTAF’s samlingsbild från händelsen här http://twitpic.com/5n1835

  Skönt att de är igång. Tror på mer goda nyheter över viss tid.. Hint: ADF

  sig

  Svara

Kommentera