På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Expressen besöker FL 01, uppdaterad med länk

flygvapenbloggen

För att läsa en förkortad version av Expressens första artikel, se:

http://www.expressen.se/nyheter/1.2473025/tio-doda-i-strider-i-libyen

FL 01 gästades torsdagen den 16:e till fredagen den 17:e juni av två personer från Expressen, Karin Sörbring (reporter) och Robert Andersson (fotograf). Det är första gången som FL 01 fått svenskt pressbesök inne på basen.

Att få ackreditering in på en flygbas varifrån det bedrivs skarpa insatser är inte helt lätt och det har därför tagit rätt lång tid från Expressens ansökan till att besöket kunnat genomföras. Från FL 01 sida har inställningen varit att förbandet gärna tar emot mediabesök och Karin och Robert reser förhoppningsvis nöjda härifrån.

Under besöket har Karin och Robert fått följa alla delar av förbandets verksamhet och intervjuat personal ur alla kategorier, med undantag för dem som vaktar flygplanen och materielen nattetid eftersom de befunnit sig i vila under besöksdagarna.

I fredagens artikel uppkom ett missförstånd gällande att svenska piloter skulle ha guld eller andra betalningsmedel med sig i nödpacken för att, vid en eventuell tillfångatagning, kunna köpa sig fria. Så är inte fallet, FL 01piloter har inget guld med sig då de utför sina uppdrag.

Övlt Stefan Wilson
C FL 01

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

5 kommentarer

  • JON 17 juni 2011 21:31

    Bra väder har dom iallafall, jämfört det 13 gradiga skurvädret här hemma!

    Apropå Libyen insatsen:

    Wingcommander Mike Bracken, visade på NATO briefingen idag, för första gången,mha infraröd spaningsvideo, hur man ser Kadaffis raketartilleri skjuta från en trädalle vid en moske , mot civila byggnader någon kilometer bort!

    Det måste gå att bekämpa dessa fega baseringar, mha betongfyllda precisionsbomber, när dom baseras vid publika byggnader, en metod som exv fransmännen använt!

  • Tore 18 juni 2011 14:24

    "FL 01 gästades torsdagen den 17:e till fredagen den 18:e juni" borde det inte vara: "FL 01 gästades torsdagen den 16:e till fredagen den 17:e juni" ?

    Eller har jag helt misstolkat kalendern?

    • Chefen FL 01 Tore 18 juni 2011 22:39

      Hej,

      Du har såklart rätt och detta är justerat.

      SW

  • Tore 18 juni 2011 23:19

    Är det förövrigt någon som vet när denna artikel hamnar i papperstidningen? Jag tittade lite snabbt i dagens men lyckades inte hitta artikeln. Missade jag den? Eller kommer den med i morgondagens tidning istället?

    • FVI Tore 19 juni 2011 00:39

      Tore
      Den har varit. Två sidor, torsdags tror jag.

      Anders Silwer

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *